A-tytöt saivat vuoden 2018 päätökseen viime viikonlopulla, kun joukkue kävi pelaamassa 4 Suomen parhaan a-tyttö joukkueen kanssa turnausta Tampereella.

Päivä aloitettiin, ehkä jopa poikkeuksellisen pirteästi, 1-2 voitolla Rantaperkiön Iskun joukkueesta, joka myös toimi turnaus emäntänä. Vaikka peli meni kolmeen erään, tuntui se kuitenkin olevan Parman hyppysissä koko ajan.

Toinen peli pelattiin LP-Viestiä vastaan. Viestiläiset lähtivät otteluun kovalla syötöllä ja onnistuivat siinä hyvin. Muutama pidempi pisteputki taittoi ottelun Viestille 2-0.

Viimeinen peli pelattiin Raahen lentopalloa vastaan, joka on toinen joukkue Parman lisäksi, mikä on tähän asti koko kauden pelannut tässä TOP-4 ryhmässä. Parma vei ottelun tälläkin kertaa, nyt lukemin 2-0. Näin Parmattarien sijoitus turnauksessa oli 2 ja paikka tässä A-poolissa säilyi.

Vuosi on ollut hyvä ja selkeästi on peli jälleen ottanut askelia eteenpäin. Parman joukkue on pitkään pysynyt yhdessä ja se onkin selkeä vahvuus joukkueessa. Joukkuetta on myös haluttu rakentaa maltilla, joka on mahdollistanut pelaajien kehittymisen, sopivin askelin.

Seuraava A-tyttöjen SM turnaus onkin sitten harvinaista herkkua, kun kyseessä on kotiturnaus. 26.1.2019 saadaan siis Liedossa vielä nauttia kerran hyvätasoista lentopalloa. Nyt kun salit ovat kiinni, Joulun pyhillä pyritään rakentamaan hyvä fyysinen harjoittelu jakso, jonka turvin sitten lähdetään ensi vuotta pelaamaan ja välillä unohdetaan lentopallokin hetkeksi. Joukkue toivottaa kannustajilleen ja tukijoille Hyvää Joulua ja Terveyttä vuodelle 2019!

 

A-tytöt kävivät pelaamassa Raahessa A-poolin turnauksen. Pitkän matkustamisen jälkeen peli lähti ehkä hieman nihkeästi käyntiin, mutta tehokkuus onnistuttiin säilyttämään. Parma käänsi tiukatkin tilanteet omaksi eduksi ja saalina oli kolme voittoa, joiden turvin jatketaan seuraavaan A-poolin turnaukseen Raahen kanssa, Tampereelle.

A-tyttöjen joukkue pääsi jatkamaan tasonmittauksiaan, tällä kertaa A-poolissa, jossa odotettavissa tiukkoja pelejä. Joukkue lähti tähän maraton turnaukseen (turnauksessa ei ollut ruokataukoja ym, vaan kaikki pelit pelattiin yhteen putkeen n 4h lentistä!) hieman vajaamiehisenä, 8 pelaajan voimin. 35 SAM 8526

Nämä valtakunnan ykkösjuniorit olivat tällä kertaa kokoontuneet Saloon, jossa mukana emäntä LP-Viesti, Raahen Lentopallo ja Rantaperkiön Isku, lietolaisten lisäksi. Ensimmäinen peli oli tuttua LP-Viestiä vastaan. Tosin aiemmin ollaan pelattu Salon Viestiä vastaan, mutta samat tytöt vastassa oli. Viestiläiset marssittivat kentän toiselle puolella 6 liigapelaajaa ja maajoukkuenuoria vilisevän sikermän, mutta nuoret Parmattaret näyttivät jälleen osaamisensa ja henkisen voimansa, voittamalla tiukan taiston 1-2. Varsinkin erien lopussa Parmalaisten vahvuus ja osaaminen tuli esille ja näin saatiin turnaukselle hyvä startti.

Palautusjuomat juotiin juostessa toiselle puolelle salia ja lähes samointein aloitettiin toinen peli Rantaperkiötä vastaan. Tämäkin joukkue on vuosien saatossa tutuksi meille tullut, ja nyt hieman uudistunut Rantaperkiö sai myös todeta Parman rutiinin olevan rautaa ja ottelu Parmalle 2-0.

Viimeinen peli, joka vastasi jo niitä kuulusia maratonin viimeisiä kilometrejä, olikin hieman aaltoileva. Toisen erän puolivälissä tuli selvästi väsymys ja joukueen ote herpaantui ja Raahe pääsi mukaan peliin. Palasia sorvattin paikoilleen aina kolmanteen erään asti, mutta vahvat erien loput toivat jälleen Parmalle 2-1 voiton ja näin turnaus vietiin maallin kolmella voittopelillä.

A.tyttöjen sarjat jatkuvat kolmen viikon päästä ja pelipaikkana silloin Raahe.

Turnaukset tulokset:

1. Liedon Parma

2. Raahen Lentopallo

3. LP-Viesti

4. Rantaperkiön Isku.

42 SAM 8588

A-tyttöjen SM-sarja alkaa perinteisellä tasonmittaus turnauksella. Siinä uudet joukkueet pyritään sijoittamaan alueellisesti edellisten vuosien sijoituksia keränneiden joukkueiden kanssa yhteen ja näin selvittämään joukkueiden taso. Tämän jälkeen kerätään sitten joukkueet tason mukaisiin pooleihin ja siitä aletaan pelaamaan sarjaa, mahdollisimman tasaisilla peleillä. A taso

Parman tyttöjen hieno menestys viime vuonna, tuotti tämän, Turussa pelatun tasonmittauksen voittajalle paikan huipulta, eli 4 parhaan joukkueen joukossa. Nuoret Parmattaret hoitivat pelaamisen totutun tehokkaasti ja selvä turnausvoitto Parmalla, erääkään menettämättä. Toiseksi ylsi Maskun Katajan uusi joukkue ja kolmas oli Karkkilan pojat ja neljänneksi jäi A-volley, Tampereelta.

Parma pääsi peluuttamaan kaikkia pelaajia tasaisesti, joka onkin tärkeää, että saadaan kaikille tämä aina niin jännittävä kauden startti suoritettua. Joukkue jatkaa lähes samalla vahvuudella mitä viime vuonna. Ilona Raitis on tämän vuoden opiskelemassa ulkomailla ja uutena pelaajana tulikasteen sai seuraavan sukupolven huippulahjakkuus, Sofia Mäkitalo, joka liittyi joukkueeseen kesällä. Sofia suoriutui peleistä hyvin ja tästä on hyvä jatkaa sisäänajoa huippujoukkueeseen. Tästä joukkue lähtee kehittämään omaa peliä eteenpäin ja kohtaamaan muita kärkijoukkueita ympäri Suomea. Kauden startti oli siksi aikaisin, että uudet pelipaidatkaan ei vielä olleet ehtineet saapua. Seuraava A-turnaus pelataan vasta 3.11. Sitä ennen, tämä sama Parman joukkue vaihtaa peliasut TUTOn väreihin, ja aloittaa naisten sarjan pelit 7.10 kotipelillä, Nunnavuoressa Turussa.