Liedon Parman A-tyttöjen joukkue, pääsi vuoden tauon jälkeen esiintymään kotiyleisölle, kun lauantaina pelattiin SM-sarjan runkosarjan viimeinen turnaus, Liedossa.

Pelit aloitettiin aamulla klo 10 ja Parmattaret saivat vastaansa tutun LP-Viestin, Salosta. Aamun vire ei ollut ihan paras Parmalla, ja vierasjoukkue karkasi A-tytot voittoon LP-viestistasyöttövuorollaan jo 8 pisteen johtoon, josta sitten selvään erävoittoon. Ensimmäisessä erässä toki näkyi jälleen, pidempi pelaamaton jakso, kun Parmattaria on jälleen riivannut sairastelut. Kun vaihtopelaajia ei ollut käytössä, piti kuitenkin muiden ottaa vastuuta, siinä hyvin onnistuen. Parman pelin tasosta jotain kertoo sekin, että joukkue pystyy mittelemään huippujen kanssa, vaikka uusia pelaajia tulee kuusikkoon useampia yhtä aikaa. Toisaalta juuri tämä joukkue pelaaminen onkin se, missä Parmattaret ovat huikeasti muita Suomessa edellä. Ensimmäisellä erätauolla, Parman valmentaja, herätteli tyttöjä palaamaan omalle tasolleen ja unohtamaan ensimmäisen erän virhesumat. Tässä onnistuttiin hyvin ja kun muutamat taktiset asiat saatiin rullaamaan sovitusti, peli kääntyi vääjäämättä loistavasti jälleen puolustaneelle Parman joukkueelle. Kun toinen erä tuli Parmalle mentiin kolmanteen erään. Tässä siis ratkaisee heti alussa paremmin pelissä mukana oleva joukkue pelin usein. Toisaalta Parman joukkue on niin vahva henkisesti ja luotto omaan tekemiseen näkyy kaikessa, että joukkue nousi vielä hyvältä takamatkalta 7-10 viimeisen erän 17-15 voittoon, ja näin kaatui jälleen Salon huippujoukkue 2-1, eräluvuin.

Seuraavaksi pidettiin pidempi ruokatauko, jonka jälkeen vastaan tuli uusi tuttavuus sarjassa Nurmon Jymy. Jymyläiset ovat rakentaneet joukkueensa myös, vain mestaruus tavoitteella, hyödyntäen useampia liigapelaajia joukkueessa. Peli oli hieman aaltoilevaa, mutta Parmattaret käänsivät itselleen jälleen 2-1 voiton.

Viimeinen peli oli Ylöjärven ryhtiä vastaa ja siinä ehkä suurimmaksi kamppailuksi muodostui oma jaksaminen. Kolme kovaa peliä vaativat veronsa ja viimeisessä pelissä virheiden määrä nousi liian suureksi. Parmattarien rutiini kuitenkin riitti kääntämään tämänkin pelin voitoksi 2-1 lukemin ja näin siis puhdas 3 pelin voittopäivä, Liedossa.

Kun ajatellaan joukkueen lähtökohtia ja sitä, että tämä lietolainen palloilujoukkue ei ole koottu maajoukkue ym pelaajista menestystä varten, vaan tähän on tullut nuoret, jotka haluavat kehittää itseään mahdollisimman pitkälle niin se, että Parman joukkue on nyt voittanut nämä liigapelaajista kootut ryhmät useimmiten, on todella kova kilpailullinen saavutus. Tämä kumoaakin monta myyttiä, mitä tällä hetkellä lajiliitot tuputtavat nuorille ja heidän vanhemmilleen: Kyllä jokainen yksilö voi nousta omaan huippunsa, myös siellä oman kylän joukkueessa, kunhan kaikki sitoutuvat tekemiseen. Se että vaihtaa seuraa ja paikkakuntaa, kuin pipoa, näillä talvipakkasilla, ei tuo yhtä tehokasta harjoittelu ja ennen kaikkea elinympäristöä nuorille. Päinvastoin, kun autossa istutut tunnit yleensä kovin vähän kehittävät nuorta.