Parman perinteet jatkuivat, kun koko kesä harjoiteltiin kovasti, vielä edessä siintävää turnausta silmällä pitäen ulkomailla. Tänä kesänä tehtiin poikkeus ja päätettiin aloittaa kesäleiritys kotimaassa, mutta ulkomaisilla vierailla kuorrutettuna.

Saimme vieraaksemme rohkeita amerikkalaisia nuoria lentopalloilijoita, kun Team USANY saapui vieraaksemme. Yritimme saada Liedon kuntaa innostumaan asiasta, mutta kun vastausta ei kuulunut, niin päätettiin katsoa, josko Turun kaupunkia kiinnostaisi vierailu. Ja heitähän kiinnosti. Vieraat majoittuivat meidän pelaajien koteihin pareittain asumaan. Kodeissa tarjottiin mm. suomalaisia perinne herkkuja kuten suklaata ja salmiakkia, mutta ennen kaikkea kokemus nähdä miten toisessa kulttuurissa asustellaan!

Joukkueet harjoittelivat yhdessä ja kierrettiin myös Turun nähtävyyksissä. Sunnuntaina tarjottiin vielä melko moinen kokemus nuorille kun koko porukka vietiin Ruisrokkiin VIP henkilöinä! Tästä lähti aikamoinen PR viesti tapahtumasta Atlantin toiselle puolelle. Lauantaina ja sunnuntaina pelattiin pari peliä lentistä ja yksi setti suomalaista pesäpalloa. Päästiin myös käymään Katedralskolanin arkeologisilla kaivauksilla, mikä oli hieno kokemus nuorille. Oli aikamoinen kontrasti, kun koripallo telineet roikkuivat muinaisen rakennuksen päällä.

Maanantain aamuna suunnattiin Jalo bussilla ennen kukon laulua kohti Vantaan lentokenttää. Lensimme yhdessä Kroatiaan Global Challenge nimiseen turnaukseen. Tässä turnauksessa pelaavat useiden eri maiden maajoukkueita ja tietysti iso liuta amerikkalaisia huippuja.

pula4

 

Vaikka Parman tyttö-lentopalloilijat ovat kohtuudella pärjänneet jo jonkin aikaa, tuntui kaukana pohjoisessa olevan epätietoisuutta mikä ihme tämä Liedon Parma oikein on?

No pieni ihme Parma todellakin on. Kun monet isot lentopalloseurat porskuttavat sillä, että he keräävät kaikki lupaavimmat nuoret omiin joukkueisiinsa, Parma on jatkanut samalla ryhmällä jo vuosia. Parma onkin juuri siitä syystä pystynyt luomaan oman pelisysteeminsä, mikä poikkeaa melkoisesti muiden tekemisistä. Tämä vaatii hyvää yhteen hioutumista ja luottoa omaan ja pelikavereiden tekemiseen. Parman joukkue eroaa myös muista siinä, että meillä ovat kaikki pelaajat pelanneet kaikissa turnauksissa ja se onkin varmasti pitkän ja hyvän joukkueharmonian salaisuus. 45 SAM 2961

A-tyttöjen SM-finaalit miteltiin 8 joukkueen voimin Rovaniemellä. Kukin kahdeksasta joukkueesta oli raivannut tiensä finaaleihin olemalla joko 1 tai 2 sijoilla välieräturnauksissa, joihin taas paikat oli jaettu kauden runkosarjan perusteella.

Nuoret Parmattaret aloittivat urakkansa lauantaina pelaamalla Vaasan Kiistoa vastaan. Tämä oli hyvä ensi kosketus peleihin ja Parma hoiti ottelun rutiinilla 2-0. Seuraavaksi vastaan asettui pääkaupunkiseudun ylpeys PuMa-volley. Tässä ei Parman peli oikein lähtenyt käyntiin ja ensimmäinen erä hävittiin seisovin jaloin selkeästi. Pieni korjausliike tehtiin ja saatiin käännettyä toinen erä itselle. Kolmas erä oli taas PuMan heiniä, joten 1-2 tappio Parmalle. Tämä mutkisti jatkopelejä, sillä vain alkulohkon 2 parasta joukkuetta jatkoi suoraan välieriin. Viimeisessä pelissä vastaan tuli tuttu Salon viesti. Viestiä vastaan pelattiin viimeksi juuri pari viikkoa sitten A-tyttöjen lounaisen alueen mestaruuskisoissa ja siellä Parma oli parempi. Nyt jatkettiin siitä mihin siellä jäätiin ja Parma vei jälleen voiton 2-1 lukemin. Tämä oli hieno joukkueen tason korjausliike, kun edellinen peli meni jonkin verran penkin alle. Tässä pelissä Parmalaiset näyttivät parasta osaamistaan juuri puolustuspelaamisessa, mikä lopulta vei uskon vastustajalta saada tehtyä pisteitä meitä vastaan. Kun Parma ja Viesti voittivat kaksi peliä niin, tiukkojen laskentojen jälkeen alkulohkon järjestykseksi tuli eräpiste erolla Viesti 4 pistettä, Parma 4 pistettä, PuMa 2 pistettä ja Vaasa 2 pistettä.

 

Parman A-tytöt olivat pelaamassa Lounais-Suomen aluemestaruudesta Tampereella Kalevan Lentopallon järjestämässä turnauksessa. Hieman haasteellisen aikataulun vuoksi, jouduttiin jälleen hieman muuttamaan kokoonpanoja, 014 SAM 1677mutta turnauksella haettiin lähinnä pelituntumaa, kun kausi vielä jatkuu SM-finaaleilla. Kuvassa meidän passarit näyttävätkin mallia, miten passarien paritorjunta oikein tehdään!

Lauantaina Parmattaret voittivat kaikki kolme peliään suoraan 2-0, vaikka hieman hakemista pelin tekeminen olikin. Kevään aikana hankittu kova play off rutiini käänsi ottelut Parmalle.

Sunnuntaina pelit jatkuivat ja kieltämättä tämä turnausmuoto oli hieman raskas. Toisaalta näin saatiin ottelumäärä pysymään jotakuinkin kohtuullisella tasolla. Mikä pitäisi jo tämän ikäluokan peleissä ehdottomasti huomioida. Parma klaarasi sunnuntainkin pelit voittoisasti taipuen vain yhden erän verran Viestille.

Näin siis pelattiin puhdas kuuden pelin viikonloppu ja saatiin hieman tuntumaa jäljellä oleviin peleihin. Nyt on vielä tiukka viimeinen rypistys kohti 5.5. Rovaniemellä alkavia finaaleita.

A-tyttöjen AM finaalit lopputulokset: 068 SAM 1916

  1. Liedon Parma
  2. Salon Viesti
  3. Oriveden Ponnistus
  4. Kalevan Lentopallo 1
  5. Euran Raiku
  6. Vilppulan Tähti
  7. Kalevan Lentopallo 2

Parman joukkue tosiaan matkusti viikonloppuna melkoisesti. Yhteensä ajoa tuli liki 18h. Mutta kummasti pärjääminen antaa myös energiaa ja kun takaisintulomatkalla tuliaisena oli pihti web2-0 voitto Kalevan Lentopallosta, 2-0 voitto Pihtiputaan Plokista ja 2-1 voitto Raahen Lentopallosta, niin väsymys siirtyy hieman taka-alalle. A-tyttöjen tavoitteeksi asetettiin pääsy finaaleihin ja se tuli nyt täytettyä. Parman nuori joukkue raivasi näin tiensä 8 parhaan joukkueen finaaleihin, eli ollaan todella kovassa seurassa. Parman tytöistä suurin osahan on vielä B-tyttö ikäisiä, mutta tänä vuonna emme enää tässä sarjassa pelaa. Tämä on kyllä ollut hieno kasvutarina, näille nuorille, jotka ovat kokeneet hyvässä harrastuksessa, hienossa seurassa uskomattomia ja varmasti koko loppuelämän kantavia muistoja. Nuorten harrastustoiminta on yksi yhteiskunnan tukipilareita ja siihen panostaminen on meidän kaikkien velvollisuus. Näin saamme jälleen uuden sukupolven viemään Suomea maailman kartalle.

A-tyttöjen SM finaalit pidetään vasta toukokuun alussa, joten nyt keskitytään tähän nousukarsintaan täydellä terällä.

A-tytöt kävivät pelaamassa kotiturnauksensa Turussa Kupittaan uudessa palloiluhallissa. Iso halli tuottikin hieman totuttelua ja pallo ”pomppi” hieman normaalia enemmän. Turnauksesta tuli toinen sija, Raahen viedessä keskinäisen pelin 2-1. Orpo ja 38 SAM 9701BV kaatuivat tällä kertaa.

Tästä A-tyttöjen seuraava tapahtuma on jo parin viikon päästä SM -sarjan välierät. Turnaus on Pihtiputaalla, joten matkaa tulee jälleen melkoisesti. Jostain ihmeen syystä liitto on vielä päättynyt sijoittaa mahdolliset naisten sarjan jatkopelit heti sunnuntaille. Voisi kuvitella, että tämänkaltaisen sarjaohjelma tekijä ei ole ikinä itse harrastanut kilpaurheilua, siksi päätöntä tämä on. A-tyttöjen sarjojen joukkueet elävät aina kovasti tässä finaalien kynnyksellä, kun joukkueet tankkaavat vapaita pelaajia markkinoilta. Tämähän on juuri se tekijä, joka tappaa kilpailullisuuden sarjoista. Kun vuoden aikana on pelaajat kiertäneet ja tahkoneet sarjaa, pitäisi se sarja myös näillä pelaajilla ratkaista. Näin siis loppupeleistä ei osaa sanoa vastustajista juurikaan mitään, vaan mennään ”sokkona” pelaamaan omaa peliä.

A-tyttöjen turnaus meni Parmalta ihan kohtuullisesti. Saatiin jälleen uusi pelaaja peliin mukaan, mikä oli iloinen asia. Pelillisesti hieman haettiin itseämme keskimmäisessä pelissä kun keskittyminen hieman herpaantui, mutta kaksi muuta peliä olivat kohtuullisen hyviä. Niistä saaliina oli tiukka voitto ja yhtä tiukka tappio. 

A-pelit jatkuvat 13.1 ja pelipaikkana on ilmeisesti Salo.

A- tytöt kävivät keski-suomessa, Pihtiputaalla pelaamassa B-poolin otteluita. Vastassa oli Ploki, Raahen Lentopallo sekä Kalevan Lentopallo.

Parma pelasi hyvät kaksi peliä Ralepa ja Kale vastaan, voittaen ottelut 2-0. Toipilaat tulevat peliin mukaan, joka kerta hieman paremmin ja suuremmalla vastuulla. VIelä loppui ehkä hieman puhti kesken viimeisessä pelissä, jossa Ploki nappasi tiukan voiton.

Parma voitti tämän B-pooli turnauksen ja lähtee ensi kierroksella hakemaan uutta oppia A-poolista. 

Parman A-tytöt avasivat kautensa tasonmittaus turnauksella Salossa. Joukkue koki jälleen ennen turnausta takaiskun, kun joukkueen toinen libero loukkasi polvensa jo ennen ottelua. NEO sairaalan lääkärit kuitenkin totesivat vielä illalla, ettei A TT salosuurempaa vahinkoa ole sattunut ja Ella pääsee pikaisesti tositoimiin.

Jotain hyvääkin sairastuvalta oli raportoinnissa, kun vuoden huilannut Sanni pääsi ensi kertaa mukaan toimintaan. Pikkaisen on vielä töitä edessä, mutta oli mukava nähdä Sanni taas mukana ja se oli pääasia.

Pelit lähti kovin laiskasti käyntiin. Peli oli hermostunutta kaikilla osa-alueilla. Tämä tosin päti kaikkiin joukkueisiin. Lieko syynä se, että tytöt tuntevat toisensa jo hieman liiankin hyvin. Parman joukkue näyttää kasvavan peli peliltä, nyt kun on vaikeaa sairaustapausten vuoksi. Pelaajat joutuvat pelaamaan oudoilla paikoilla, mutta vastuuta kannetaan hienosti ja toisia tuetaan myös aivan uskomattoman upeasti.

Parmalle tuli turnauksesta tappio Loimulle ja voitot Somerosta ja Salon Viestistä. Näin Parma voitti turnauksen. Peli ei lähtenyt ihan lentoon missään vaiheessa, mutta kun yli puolet joukkueesta pelaa ensimmäistä kertaa pitkään aikaa tai vierailla paikoilla suoritusta voi pitää onnistuneena.  

A-tyttöjen SM sarja jatkuu Parman osalta 8 parhaan joukkueen B-poolissa 2.12. Lentopalloliitto on jollakin kaavalla arvuutellut niin, että tästä tasomittauksesta voittajakin pääsee vain tähän B-pooliin. Loimu sijoittui turnauksessa toiseksi ja aloittaa c-poolista, mutta sarjan ennakkosuosikki, Salon Viesti joutuu hakemaan vauhtia aina maakuntasarjasta asti Someron Pallon kanssa. Jostain syystä tätä Lounais-Suomen lentopalloa ei kauheasti pääkaupunkiseudulla arvosteta.