B-tyttöjen välierät pelattiin Lapissa Raumalla. Joukkue lähti matkaan nuorennusleikkauksen käyneenä, mutta peli-iloa pursuten.

Pelit pelattiin melko hyvin omassa kontrollissa ja tiukkojen vääntöjen jälkeen tuli yksi tappio ja kaksi voittoa. Tämä tarkoitti kakkossijaa ja paikkaa finaaleihin. Nyt on muutama viikko aikaa harjoitella ja valmistautua finaaleihin.

B-tyttöjen kevät sujuu supersarjan merkeissä. Turnauksia on ollut kaksi ja peli ei oikein ole lähtenyt luistamaan. Joukkueen pitäisi saada aikaan iso ryhti liike millä porukka saadaan pelaamaan omalla tasolla. Sen jälkeen ei pitäisi kyllä peleissäkään olla mitään hätää.

Yksi turnaus on vielä jäljellä ja siitä koitetaan sitten ottaa kaikki mahdolliset pisteet.

 

-miguel-

B-tytöt saivat oman urakkansa syksyltä valmiiksi. Paljon kovia vastuksia toivat toivottavasti paljon uutta oppia ja motivaatiota harjoitteluun. Muutamia pelejä olisi pitänyt pystyä voittamaan enemmän, niin voisi valmentajakin olla tyytyväinen kauden saldoon. 

Joukkue on kuitenkin kokematon ja ollut kasassa hirveän vähän aikaa, joten mestaruushaaveita ei varsinaisesti missään vaiheessa ole ollutkaan. Pelejä on lähdetty pelaamaan sillä ajatuksella, että kehityksen kaari olisi tasainen ja ylöspäin. Henkilökohtaisella tasolla ollaan varmasti menty paljon eteenpäin. Joukkueena ehkä hieman vähemmän. Joukkue ei ole ihan kasvanut joukkueeksi, joka rynnisi samaan tavoitteeseen. 

Kevät kausi jatkuu supersarjalla ja toivottavsti paremman joukkue tekemisen merkeissä. Tässä on nyt b-tytöillä hyvä aika suunnitella Joulu-spektaakkeli lentopallojaoston Joulujuhliin.

B-tytöt kiittävät tukijoitaan syyskaudella ja toivottavat uusia innostuneita mukaan toimintaan.

-mikko

-littoinen12 010littoinen12

B tytöt kävivät jatkamassa kovia pelejään Ylöjärvellä. Vastassa olikin jo kolme kiven kovaa vastusta jotka tällä kertaa olivat selvästi edellä Parmalaisia. Kun vastassa on hallitseva Suomen Mestari, niin kyyti voi olla kovin kylmää.. ja niin meilläkin kävi. Uskon kuitenkin, että oppia saatiin lisää ja siksi näilläkin peleillä on merkitystä. AM sarjassa lähdetään pelaamaan sijoista 13- XX ja sekin on ihan kelpo suoritus ensikertalaisille.

Lisää reeniä, lisää tahtoa, lisää pelejä ... kyllä se meidänkin vuoro vielä tulee.

-mikko- 

B- tyttöjen kolmas turnaus pelattiin jälleen Vilppulassa. Tällä kertaa valmistautuminen sujui hieman paremmin, mutta peli ei! Joukkue alisuoriutui ja jalat jähmettyivät lattiaan. Tämä on ollut kauden trendi ja sitä koitetaan nyt seuraavaksi saada purettua. Joukkueessa on osaamista, mutta voiton nälkää kaivataan lisää. Se voisi murtaa myös kipsiä pelissä.

Pelejä oli kolme ja kaikki hävittiin 2-0. Kahdessa pelissä olisi ollut mahdollisuus haastaa vastustaja, mutta huono ensimmäinen erä ja liian myöhään herääminen toivat vain jatkopalloja eriin.

Kyllä pelaamisessa silti näkyy yksittäisiä valopilkahduksia ja se antaa aina toivoa. Tästä täytyy vaan jatkaa kovaa harjoittelua, niin ehkä se sieltä vielä voittotilikin aukeaa.

-mikko-

btytot

Parman B-tytöt kaudella 2012. Kuten ilmeestä näkee hauskaa on aina...

 

B-tyttöjen toinen turnaus pelattiin Mäntässä. Pelejä oli neljä. Matkaan lähdettiin jo perjantaina, jotta oltaisiin vähän pirteämpänä perillä. Suunnitelma toimikin muuten hyvin, mutta pirteämpänä ei välttämättä oltu! Pelituloksetkin jäivät vähän niukaksi ja ennen kaikkea oma pelaaminen ei ollut toivotun laista. Kaikista peleistä tuli selkeät tappiot, eikä vastustajia oikein kyetty haastamaan. Paljon tuli kuitenkin oppia siitä mitä tarkoittaa kun lähdetään pelireissulle. Toivottavasti ollaan tarkempia ja valmiimpia seuraavassa turnauksessa.

Lentopallon oppitunti

Parman B-tytöt avasivat aluemestaruus kautensa lauantaina Salossa. Salo on Suomen lentopallokaupunki numero yksi ja se näkyy kaikessa tekemisessä. On ilo seurata nuoria urheilijoita, jotka ovat motivoituneet harrastukseensa.

Vähän Parman tytöillä oli jännitystä, vaikka se piti jättää kotiin ennakkosopimuksen mukaan. Kunnioitus vastustajaa kohtaa oli niin iso, että oma pelaaminen unohtui tyystin. Lentopallo on pelinä sellainen, että kun liike lakkaa loppuu myös peli! Eli kun vastustajat hyörivät kentällä tuulispäänä ei itse voi jäädä paikalleen ja odottaa menestystä.

Pääasia oli, että toivon mukaan opittiin paljon ja jaksetaan taas harjoitella lisää. Eikä meidän suoritus ollut ihan niin huono kun huomioi, että meillä on pelaajat pelanneet lentopalloa puoli vuotta ja vastustaja on pelannut n.10 vuotta!

Ensimmäinen peli oli LTU vastaan ja se oli tyypillinen kauden avauspeli. Siinä jännitettiin ja seisoskeltiin ja peli meni vastustajan määrätessä tahdin.

Salon molemmat porukat olivat meille liian eteviä ja varsinkin B tyttöjen vapaa aloitus syöttö vei meiltä pisteet. Kaiken kaikkiaanhan tämä oli meille monille tytöille ensi kerta kun vastustaja syöttää yläkautta, ja toisaalta kun syöttävät joukkueet tulevat Suomen huipulta se tietää vaikeuksia.

Viimeinen peli oli Paimiota vastaan ja siinä päästiin tasaisemman vastustajan kanssa tasaiseen ja ennen kaikkea omaan peliin. Uskallettiin vähän pelatakin taas. Pelattiin omassa lyhyessä historiassa pisin eräkin kun Parma voitti ekan erän numeroin 32-30. Toinen erä tuli vähän selvemmin ja joka tapauksessa tuli siis yksi voittokin. Eli tästä on ihan hyvä jatkaa. Tästä eteenpäin alkaa pooli-sarjajärjestelmä tasoittamaan vastustajia ja toivon mukaan saadaan tiukkoja pelejä jatkossa.