Parman B-tyttöjoukkue oli sijoitettu SM-sarjan menestyksen perusteella pelaamaan sijoista 13-18 aluemestaruus-sarjassa. Pelit pelattiin Pirkanmaalla ja edellisenä päivänä vedettiin lämmittelynä C-tyttöjen vastaava turnaus.

Peli kulki sunnuntaina huomattavasti mukavammin kuin lauantaina ja tämä taisi olla b-sarjassa ensimmäinen turnaus missä otteiden taso sailyi hyvänä koko turnauksen ajan. Edistystä! Kun lauantaina kentälle jähmetyttiin paikalleen sunnuntaina liikettä olikin sitten todella mukavasti ja puolustus palljoa haettiin katsomosta asti. Kaiken kaikkiaan turnauksesta jäi hyvä fiilinki jaraskaan viikonlopun päätteeksi hyvä mieli.

Ai niin, sijoitukseksi tuli 14 tiukan 2-1 finaali tappion myötä. Pientä huolellisuutta lisää, niin oltaisiin oltu aste ylempänä.

-mr-

Nyt on päästy B-tytöissä varsinaisen sarjan kimppuun. Parma kävi pelaamassa Kaarinassa, joten littoinen-b-tytöt-webmatkaväsymystä ei voi valittaa... Sen sijaan jotakin kummaa tapahtui ensimmäisessä pelissä ja peli taisi olla huonointa antia koko kautena. Valmentajana tuli jälkeenpäin mieleen, että tämä sarjapelien tahti on auttamatta liian harva ja ns. ottelutuntuma on kateissa. Tässä siis pyyhkeitä valmentajalla tästä. Toisaalta tietysti sarjaohjelmien laatijatkin voisivat hieman asiaan perehtyä...

Peleissä siis ensimmäinen hävittiin suuremmalti pyristelemättä 2-0. Harmi sinänsä kun viimeksi samaa vastustajaa vastaan pelattiin hyvä tiukka ottelu ja siihen olisi nytkin ollut eväitä pelillisesti. Loput kaksi peliä oli tuttuja vastustajia vastaan naapurista ja niissä 2-0 ja 2-1 voitot toivat hiukan lohtua päivään. Oppia täytyy taas tästäkin kokemuksesta ammentaa ja ensi kerralla ollaan toivottavasti valmiimpia. -mr-

Parma sai isännöitäväkseen b-tyttöjen toisen kierroksen turnauksen. Tänä vuonna käytössä oleva uusi systeemi alkaa nyt käytännössä hahmottua ja jos kauniisti sitä arvioidaan, voitaneeb-tason-web todeta, että työtä on vielä paljon jäljellä. Toivottavasti lentopalloliitto myös korjaa virheet vielä tämän kauden aikana, jotta päästään edes hieman reiluihin sijoituksiin. Tällä hetkellä sarjan "pakka" on sekaisin ja joukkueiden sijoitukset voivat olla mitä tahansa.

Parman tytöt jatkoivat siitä mihin viimeksi jäätiin. Peli kulki mukavasti ja pelillinen anti on mennyt hurjasti eteenpäin. kolme peliä ja kolme selvää voittoa oli tämän turnauksen saldo. Tästä päästään toivottavasti treenaamaan hieman terveenä, niin päästään taas seuraavalle tasolle omassa pelissä.

Nyt on saatu jälleen uusi kausi liikkeelle. Tänä vuonna sarjat muuttuivat totaalisti ja nyt uusi b-tytöt lieto 13 084systeemi tuo mielenkiitoa sarjaan enemmän. Kausi alkaa kahdella tasonmittaus turnauksella, joiden merkitys ei ihan selvillä ole. Ehkä näistä sitten tehdään uusi arvonta kun joukkueet sijoitetaan lopulliseen pooliin. Junnulenti.fi sivusto tarjoaa tällä hetkellä parhaiten tietoa sarjasta.

Itse peleissä ensimmäinen tasonmittaus oli laadittu maantieteellisin ja edellisen kauden menestyksen perusteella. Näissä saattaa olla joku kaava jollakin käytössä, mutta aika kovaan lohkoon oli Parmalaiset päässeet. Veikkaisin, että pari joukkuettaa tästä on hyvinkin TOP 10 joukossa aikanaan.

Pelejä oli 4 ja niistä saaliina oli yksi hyvä voitto, yksi tiukka tappio ja kaksi selvempää tappiota. Tällä kertaa ei pystytty ihan vielä haastamaan kärkijoukkueita. Välillä omassa pelissä oli kyllä ihan hyviä ominaisuuksia, mutta vastustajan ollessa riittävän kova vaaditaankin sitten jo taas seuraavaa tasoa. Kuitenkin omat virheet saatiin pysymään kurissa ja paljon muutakin hyvää oli pelissä nähtävissä. vielä hieman liian kova jännitys vei kokemattomilta parmalaisilta parhaan terän. Joukkuehan on meillä varsin nuori, meillä ei ole kuin yksi B-ikäinen juniori mukana. Tämäkin huomioiden ihan kelpo avaus joukkueelta.

Jatkossa hieman lisää uskallusta ja röykeyttä peliin, niin ollaan jo matkalla pooleissa ylöspäin.

-mikko-

Ator ottaa tänä vuonna vstuun myös b tytöissä pelaamisesta. Sarja alkaakin b tyttöjen peleillä syyskuun viimeisenä viikonloppuna. mielenkiinnolla odotetan riittävätkö rahkeet tässä sarjassa.

the coach