B-tytöt saivat kauden päätökseen ja nyt on aika ladata akkuja ja miettiä tulevaisuutta. b sm fin2

Viikonloppuna SM-finaaleissa joukkuetta koitti kovin myös kampittaa joku vatsa virus ja osa pelaajista ei mukaan päässyt ja osalla oli voimat jääneet sairauden jyräämäksi. Näissä SM-finaaleissa ottelujärjestelyt ovat sellaiset, että aina on vähän tuurin kauppaa miten vastustajia vastaan tulee, joten sijoitus voi sen mukaan muutamia pykäliä heitellä. Parhaat joukkueet yleensä kyllä raivaavat tiensä loppuotteluun, mutta sen jälkeen on tiukempaa. Otteluohjelmaa voisi vielä miettiä hieman niin, että esim puolivälieriin ei jouduttaisi pelaamaan, samoin kuin Parma tänä vuonna. Edellinen peli loppui ja sen jälkeen tuli heti perään se tärkein ottelu, johon taas lohkovoittaja pääsee levänneenä. Tämä on näitä liiton erikoisuuksia, kun aina ei ihan tasapuolisuudesta viitsitä välittäkään. SM-finaalitkin alkoivat sillä, että liitto päätti sovittaa sääntönsä aivan uudestaan, niin että ne palvelevat oikeita tahoja. Tästä olikin kenttä väki ja muut seurat jälleen aika harmissaan, ja täytyy sanoa, että liiton täysin ylimielinen asenne muita seuroja kohtaan osuu kyllä omaan nilkkaa.

Peleissä tytöt onnistuivat kohtuudella. Ehkä kauden parhaaksi peliksi nousi heti finaalien ensimmäinen peli. Siinä oli juuri niitä elementtejä ja rytmiä, mitä on pitkään haettu. Aivan se sama vire ei vielä kestänyt tiukempia taistoja, mutta todella lupaavasti peli lähti kulkemaa ja tämän tyyppisellä onnistumisella, joukkue kyllä on todella vaikea haastettava. Hyvä näin, että se paras peli tuli finaaleissa kuitenkin ja se jo kertoo, että valmistautuminen oli melko onnistunut. 

Loppusijoitus oli B-tytöillä tänä vuonna SM-6, mikä on seurahistorian ennätys. Kun tällä varsin nuorella b-tyttöryhmällä on tällä kaudella A-tyttöjen aluemestaruus hopea, B-tyttöjen aluemestaruus hopea ja SM-6, niin ei se kausi ihan huonosti mennyt tuloksellisesti. Jos tarkastelee vielä muita joukkueita esim SM-kisoista, niin muut joukkueet ovat enempi ja vähempi yhteen koottuja alueiden kokooma joukkueita. Olipa liitto päättänyt sotkea B-tyttöjen koko kauden jatkuneen pelaamisenkin heittämällä kisoihin kuortaneen valmennuskeskusjoukkueen, joka on samalla -99 syntyneiden maajoukkue. Tästä ei monella ollut hyvää sanottavaa, mutta aika vähän liitossa kentän mielipidettä kuunnellaan ja vielä vähemmän kunnioitetaan. Jos nämä tytöt pelaisivat koko kauden tätä sarjaa, asian voisi jollakin tapaa ymmärtää, vaikka ei siinä sittenkään mitään järkeä välttämättä ole. Mutta kun muut joukkueet rahoittavat sarja ym maksuillaan kuortaneen toimintaa mm. niin, että nämä tytöt pääsevät pelaamaan 1-sarjaa ja jopa SM sarjaa, niin sitten he vielä kuorivat kermat näistä ikäluokka sarjoista, joissa muut harrastajat ovat koko vuoden tehneet työtä. Kyllä täytyy myös Nurmon Jymyn seuran työtä ihmetellä. Se kun näin ei täytä mitään nuori suomi periaatteita, kun maajoukkue valloittaa kuusikon finaaleissa ja koko kauden pelanneet tytöt lyövät tahtia kentän laidalla. Kyllä on jollakin siinä organisaatiossa mitalin kiiltoa silmissä, jopa sokaisuun asti! No kukin toimii tavallaan ja liitto palvelee näitä tiettyjä tahoja muiden kustannuksella.

Joka tapauksessa Parman kaudesta jäi positiivinen fiilis. Peli on mennyt eteenpäin keskivertoa enemmän ja nyt ollaan jo aivan samoilla viivoilla muiden kanssa. Jos vain sama linja onnistutaan jatkossa säilyttämään, ei ainakaan lentopalloilullisesti pitäisi olla mitään hätää kehittyä edelleen. Kauden huipennukseksi varmasti tulevat jäämään ulkomaan matkat joissa koetaan edelleen hienoja muistoja, koko elämänkattavaksi kertomukseksi.

b sm fin

B-tytöt taistelivat tiensä SM-finaaleihin! Tämä oli ryhmän asettama minimitavoite ja nyt ollaan päästy siihen. Joukkue on saanut hienosti uutta virtaa kevään peleihin ja nyt alkaa b valierjälleen tulostakin tulla.

FireStar järjesti kotiturnauksen Lietohallissa. Vieraaksi saapui joukkueita Lempäälästä ja Savonlinnasta ja Pielavedeltä asti. Turnauksesta kaksi parasta joukkuetta saivat paikan 12 parhaan joukkueen finaaleissa, jotka järjestetään tänä vuonna Salossa 9.-10.4.2016.

Päivä lähti käyntiin hieman hermostuneella pelillä, mutta nuoret Parmattaret olivat kuitenkin selvästi paremmin pelissä mukana, kuin ensimmäiseksi vastaan tulleet Lempäälän tytöt. Hieman ote välillä kirposi ja annetiin vastustajalle muutamia helppoja pisteitä, mutta hyvä 2-0 voitto pelistä

Seuraavaksi vastaan tuli Savonlinnan Ajon tytöt. Ottelu alkoi melko takkuisasti, kun pallo pomppi kovasti vastustajan laariin. Oma peli oli kuitenkin mallillaan ja vaikka tilanne oli 0-7 ei ote kirvonnut missään vaiheessa. Joukkue luotti omaan peliin ja siitä lähdettiin eteenpäin kirimään vastustajaa kiinni. Peli ei ihan lentoon lähtenyt missään vaiheessa, mutta tällä hetkellä Parman rutiini taso on melko kova. 2-0 voitto ajosta.

Kolmas peli päivän päätteeksi oli Sampoa vastaan. Huutojoukot ottivat mittaa katsomossa ja pelaajat kentällä. Tässä pelissä Parmalla ehkä oma peli puuroutui eniten päivän aikana ja oma mylly jäi jauhamaan lähinnä pelin kaikkia pisteitä. Pelistä kuitenkin väännöllä 2-0 voitto ja näin turnauksen ykkössija ja Finaalipaikka 2016!

Joukkue juhlisti voittoa vielä yhteisellä illallisella mikä oli hieno päätös hienolle päivälle. Tästä jatketaan B-tyttöjen osalta 3 viikon harjoitus putkella, missä saadaan vielä muutama pikkuasia hiottua kohdalleen. Näin siis tänä vuonna ei tarvitse kauhean kauas lähteä pelaamaan finaaleita, mikä on ihan kiva myös.

b valier2

B-tytöt kävivät pelaamassa oman aluemestaruus turnauksensa Salossa. Pelit olivat sunnuntaina C tyttöjen kisojen jälkeen, mikä sinänsä on melko hölmöä kuormittaa pelaajia B am 16 2 peräkkäisinä päivinä näin suurella ottelumäärällä. Paljon on samoja pelaajia kuitenkin aina joukkueissa.

Pelit sujuivat tuloksellisesti kohtuullisesti ja myös pelillinen anti oli taas lähempänä normaalia tekemistä. FireStar, eli Parman B -tyttöjoukkue raivasi tiensä aina finaaleihin asti ja poistui turnauksesta hienosti hopeat kaulassa. Kun voitto meni "maajoukkueelle" tämä ei ole ihan huono saavutus. Pelillisesti kismittämään jäi viimeisen pelin notkahdus, josta myös tytöt olivat ottelun jälkeen kovin pahoillaan ja ihmeissään. Finaalissa meidän vahva aloituksen vastaanotto ei lähtenyt toimimaan ja sen myötä suorat pisteet vastustajalle olivat liikaa. Liberomme loukkasi lonkan päivän aiemmissa peleissä ja joutui pelaamaan yksi jalkaisena, mikä verotti liikettä melkoisesti.

Kaiken kaikkiaan iloisin mielin lähdettiin hopea kaulassa kohti kotia, aivan mahdottoman pitkän päivän päätteeksi. Oma peli oli taas huomattavasti tehokkaampaa ja tästä jatketaan seuraavalle viikonlopulle SM-välieriin Lietohalliin klo 11.

Tervetuloa kannustamaan Lietolaiset lopputurnaukseen.

 

 B am 16

 

 

B-tytöt ovat pelaneet itsensä hienosti SM-lopputurnauksen välieriin. Seuraavasta turnauksesta kaksi parasta joukkuetta saavat osallistumisoikeuden myöhemmin keväällä pelattavaan SM-lopputurnaukseen, jonne tulee 12 joukkuetta ympäri Suomea.

Välierä turnaus järjestetään 19.3 ja olemme saaneet sen Lietoon järjestettäväksi. Turnauksen pelit alkavat klo 11. tervetuloa kannustamaan Liedon tytöt SM-lopputurnaukseen Lietohalliin.

 

B-tytöt aloittivat oman kevät kautensa, samoin kuin syyskaudenkin, eli Seinäjoella! Hieman voisi ehkä Lentopalloliitto miettiä myös kokonaiskilometrejä, kun nyt kolme Lounais-suomen seuraa ajeli 50km säteeltä kaikki yli 600km!

Pelit olivat tasaisia vääntöjä ja tulokseksi tuli B-poolissa säilyminen. Pikkaisen olisi tarvittu tulta ja tappuraa kentälle ja pari tasaista peliä olisi voitu kääntää voitoksi. Vähän huolimattomuutta oli analyysi, miksi peli jäi hiukan nihkeäksi.

B-pelit jatkuvat myös jo parin viikon päästä, jolloin koitetaan hakea hiukan lisää kierroksia peliin.

 

 

Päätös turnaus pelattiin Salossa. Nyt kun virallinen lomakin oli jo alkanut oli pelaajatkin päättäneet jo siirtyä loma moodiin ja pelistä tuli Joulupuuroa! Vähän kuvioita sekoitti vain yhden pelikuntoisen keskipelaajan paikallo olo, mutta silti rohkeus ja tahto olivat jääneet matkalle. Paljon uutta siis opittiin taas...

Peleissä yksi voitto ja pari tappiota. Uusi vuosi aloitetaan taas koukkaamassa B-poolin puolella vauhtia.

Takana on raskas rypistys tiivistä toimintaa ja nyt on aika siirtää ajatukset hetkeksi irti lentiksestä. Akut ladattuna palataan sorvin ääreen vuonna 2016!

May The Force Be with Us!

 B-tyttöjen toinen pooli turnaus järjestettiin kotiturnauksena. Tällä kertaa kotisalimme oli Marttilan Martintalon hieno sali.

Pelit sujuivat melko tahdikkaasti ja tasaisesti. Pientä herpaantumista oli välillä keskittymisessä, ja hieman kovuutta kaivattaisiin lisää. Muuten peliä päästiin pelaamaan hyvän vastaanoton turvin ja yleensä silloin olemme hyvällä keskipelillä vahvoja. MArttila

Parma voitti kaikki kolme peliään. Kaksi erää pelattiin melko maratonimaisesti yli 30 pisteen, mutta hyvin joukkue jaksoi uskoa omaan tekemiseen ja vääntää erät itselle. Vielä tänä vuonna pelataan yksi B-tyttöjen turnaus 20.12 jossa Parma käy taas haistelemassa A-poolin tuulia.

B-tytöt saivat järjestääkseen kotiturnauksen, mutta valitettavasti Liedosta ei salia tälläkään kertaa saatu. Onneksi löysimme salin Marttilasta minne lähdemme kotiturnasta järjestämään. Tervetuloa kaikki kannustamaan Liedon tyttöjä paikalla. Pelit alkavat Martintalossa klo 11 LA 28.11.