B-tytöt saivat myös kautensa päätökseen. Ihan ei parhaimpaan peliin lopputurnauksessa ylletty ja lopputurnaus on niin armoton, että sijoitukset tippuvat ropisten, kun väärässä kohtaa tulee tappio. Parma sijoittui sijalle 9 tänä vuonna kahden tappion saattelemana. Mielenkiintoinen on juurikin se, että esim mitalin voi voittaa useammilla tappioilla. Kun joukkue pelasi ilman pitkäaikaista kapteeniaan, suoritus oli hyvä. Lähes kaikki yläpuolelle sijoittuneet joukkueet kauden aikana tulikin voitettua.

Mielenkiintoinen yksityiskohta oli tilastoissa se, kuinka hyvin onnistuttiin vastaanotto pelissä, mikä on painopisteenä Parmassa ollutkin. Joukkue oli melko ylivoimainen tilastoissa ja ylivoimaisesti turnauksen paras vastaanottaja pelaaja oli Parman libero Ella Virtanen. Sinänsä mielenkiintoista on, että Ella ei saanut edes kutsua B-tyttöjen aluejoukkueleiritykseen, vaikka hän on ikäluokkansa ylivoimaisesti paras libero Suomessa. Tämä on todella sääli nuoren pelaajan kohdalla, mutta kuten Ella hienosti ja erittäin kypsästi totesi, ”tämänhän ei ole minulta pois, vaan tältä alueen joukkueelta!” Hienoa, että nuori osoittaa tämänkaltaista kypsyyttä ja unohtaa kaiken politiikan mitä lajipiireissä aikuiset harrastavat. Joka tapauksessa se suuri työmäärä näkyy näissä tilastoissa, joten ei työ hukkaan ole mennyt. Loistavan turnauksen pelannut Ilona, oli vastaanotto tilastossa toiseksi paras ja pärjäsi hienosti myös muilla osa-alueilla. b fin

Kaiken kaikkiaan kausi venähti pitkäksi, vaikka ottelumäärä ei viime vuodesta suuremmaksi noussut. Voittoja tuli hieman enemmän kuin tappioita, joten plussan puolella ollaan. Joukkue on myös selvästi teknisin joukkue ikäluokassaan, joten näin monipuolisilla pelaajilla on hienoa kehittää pelaamista aina vain enemmän kansainvälisen suuntaan.

Uusi kausi on jo aloitettu ja jälleen ollaan uusien asioiden piirissä. Joukkue harjoittelee tiiviisti koko kesän ja heinäkuussa lähdetään isoon junioriturnaukseen Unkariin. Siihen mennessä ollaan taas kiivetty muutama porras tiellä huippu-urheilijaksi, unohtamatta pilkettä silmäkulmassa!

Parman tytöt ja naiset kiittävät kaikkia kannustajiaan sponsoreitaan (myös äidit ja isät) kuluneesta kaudesta ja toivottaa kaikki jälleen ensi vuonna seuraamaan pelejä.

 

 

b fin2

 

 

Parman nuoret B-tytöt raivasivat tiensä valtakunnallisen SM-sarjan lopputurnaukseen, jo neljännen kerran peräjälkeen! Joukkue on vielä siksi nuori, että tänäkin vuonna vielä on suurin osa pelaajista ns. nuorempaa ikäluokkaa ja käytännössä lähes sama seitsikko voisi jatkaa vielä ensi vuonnakin tässä ikäluokassa. Tämä lienee melko harvinaista missään palloilulajissa. Hieman tarvitaan lisäpelaajia ja näin koitetaankin kartoittaa hieman seurayhteistyötä, jos jostakin saataisiin muutamia pelaajia tiimiin lisää.

Turnaus alkoi Parman osalta peliä Vilppulan Tähteä vastaan. Tätä joukkuetta ei oltu kohdattu aiemmin, joten taktiikkaa ei ennen peliä oikein ollut, vastustajan varalle. Peli eli vielä hieman hermostuneisuuden merkeissä, mutta Parman rutiini oli loppujen lopuksi 2-0 arvoisesti vahvempi. Vilppula oli hyvin liikkuva joukkue ja pelissä nähtiin pitkiä palloralleja.

Toinen peli oli Pihtiputaan  Plokia vastaan. Tämä peli alkoi varsin erikoisissa merkeissä. Parma pyöritti peliä melkoisesti, mutta pallo pomppi tällä kertaa vastustajalle todella onnekkaasti. Milloin mikäkin rääpäisy sai pallon kimpoamaan takaisin ja tässä pelissä olikin upeita pitkiä palloralleja useita, heti alusta lähtien. Yleensä tämänkaltaisessa tilanteessa on vain ajan kysymys, koska peli tasoittuu, mutta nyt Parman pelaajien usko loppui puolen erän paikkeilla ja Ploki vei ensimmäisen erän. Toinen erä alkoi heti alusta Parman komennossa paremmin ja nyt vire kesti loppuun asti. Ihan ei omaan hurmos peliin päästy ja viimeinenkin erä oli silkkaa työvoittoa muistuttavaa pelaamista.

Kolmas peli oli Savonlinnan ajoa vastaan. Ajo oli myös voittanut omat aiemmat ottelunsa. Tämä peli oli tasaista alusta loppuun. Parman tyttöjen rutiini kuitenkin käänsi viimeisen erän Parmalle. Pelin taso ei ihan kauhean korkeaksi kohonnut, kun suuri osa pisteistä tehtiin syöttämällä.

Parman tytöt selvisivät urakasta kuitenkin kunnialla ja kaikki pelit voitettiin. Joukkue kasvoi päivän mittaan hienosti. Joukkue lähti peleihin ilman pitkäaikaista kapteeniaan ja näin kentällä olikin iso aukko paikattavaksi. Hienosti jokainen pelaaja otti siitä oman siivunsa ja peli lähti mukavasti kasvamaan turnauksen ajan. Yleinen arvio pelipaikalla oli, että ”Parman nuori passari, Jenni Lampainen on ehdottomasti oman ikäluokkansa huippu ja moni liigajoukkuekin kaipaisi tämän tason pelirytmitystä!” Tämä oli osuvasti todettu. Tästä lähdetään nyt harjoitussalin kautta 12 joukkueen SM finaaleihin, jotka tänä vuonna ovatkin kivasti lähellä Loimaalla. Siellä Parman tavoite on nauttia vuoden harjoittelun tuloksista ja parantaa omaa peliään, kuten tähänkin asti. 

väl tuuletus

Välieräturnauksen tulokset:

  1. Liedon Parma- FireStar
  2. Savonlinnan Ajo
  3. Pihtiputaan Ploki
  4. Vilppulan tähti

Parma ja Ajo selvittivät tiensä finaaleihin.

Parman B-tytöt avasivat vuoden 2017 kovassa A-poolissa, jossa pelaa parhaita joukkueita Suomesta. Kuten niin usein juniori urheilussa pitkän tähtäimen suunnitelmat eivät yleensä pitkälle kanna. Päivän kunto ratkaisee, vanhoja urheilutermejä mukaillen. SAM 9911

Parma joutui lähtemään turnaukseen hieman heikommin valmistuneena, kun joukkueen ainut passari, teloi polvensa eikä ole voinut useaan viikkoon jalkaa edes varata. Passari on siksi kriittinen tekijä lentopallossa, että niin harjoittelu, kuin ottelutapahtumissa ilman passaria on haastavaa toimia. Tai kun passari on puolikuntoinen, se näkyy väkisin koko joukkueen pelissä.

Tätä taustaa vasten pelattiin ihan mukiin menevästi. Teimme isoja muutoksia ja sopeuduimme yllättävän hyvin tilanteeseen, jossa meillä oli vain kaksi torjujaa etukentällä. Tämänkaltaisista poikkeustilanteista, joukkue oppii hirveästi, vaikka välttämättä tulos ei aina ole ihan optimaalinen. Tulosta ei siis tällä kertaa erityisesti haettu, vaan joukkue käytti tämän turnauksen puhtaasti opimiseen haastavassa tilanteessa. Toisaalta huomaa vielä sen, että valmentaja jäi kaipaamaan vastuun ottoa kentältä. Kun joukkueesta yksi osa ei pelaa 100% toisten pitää pelata 110%, jotta saadaan tilannetta korjattua. Tätä venymistä nuorten pitää vielä harjoitella.

Tuloksena oli poolin kolmas tila ja seuraava turnaus pelataan B poolissa. Joukkue on noussut tähän asti jokaisessa turnauksessa yhden pykälän, kun Lentopalloliitto sijoitti, joukkueen jostakin syystä varsin alas lähtökohdista sarjassa. Nämä ovat jäälleen näitä junioriurheilun kukkasia, kun nuorista ollaan kovin vähän kiinnostuttu missään. Yhtä hyvin meidän laji voisi olla tiennäyttäjänä ja panostaa oikeasti näihin nuorten sarjoihin ja tiedottamiseen ym. Olisi kiva nähdä saataisiinko kiinnostusta nousemaan. Seuraava B turnaus pelataan 11.2.

B-tytöt olivat jo viikolla urakoineet kaksi peliä ja nyt vielä edessä oli 3 peliä. Ihan ei keskittyminen riittänyt loppuun asti ja oma peli hieman hajosi lopussa. Näin kiivas ottelutahti näkyy nuorilla juuri siinä, että {edsnewanimate|class="eds-animate edsanimate-sis-hidden "|data-eds-entry-animation="slideInRight"|data-eds-entry-delay="0"|data-eds-entry-duration="1"|data-eds-entry-timing="linear"|data-eds-exit-animation=""|data-eds-exit-delay=""|data-eds-exit-duration=""|data-eds-exit-timing=""|data-eds-repeat-count="1"|data-eds-keep="yes"|data-eds-animate-on="load"|data-eds-scroll-offset=""}

SAM 9150 800x534

{/edsnewanimate}keskittyminen ei enää pysy ihan kasassa otteluluita.

Tuloksena oli kuitenkin tarvittavat kaksi voittoa ja näin noustaan yhdellä poolilla ylöspäin. Viime kausilta tutut joukkueet ovatkin olleet tänä vuonna meille, vielä kohtaamatta. Tässä näkyy juuri tämä pooli jaon epäonnistuminen, kun liitto sijoittaa joukkueita vain omien mieltymysten ja maantieteellisin perustein.

Parman kotiturnaus sujui mallikkaasti ja saimme live streminkin käyttöön. Projekti on vielä hieman kesken  ja uusia komponentteja vielä odotellaan, mutta hyvä näin. Pystymme nyt tarjoamaan kotijoukoille pelien seuraamismahdollisuuden etänä. Pelejä katsottiinkin jo nyt ihan kivasti ja tästä on hyvä kehittää ottelutapahtumia edelleen. 

Parma järjestää kotiturnauksensa taas Marttilan Martin talolla osoitteessa Metsäniityntie 9, 21490 Marttila, sali pulasta johtuen. Viitteellinen otteluohjelma tässä. Parman joukkue pelaa sarjassa nimellä FireStar.

10:30 FireStar - EuRa 

12:00 BV Spiri - NJ-BT1 

13:15 EuRa - BV Spiri 
14:45 NJ-BT1 - FireStar 
15:45 EuRa - NJ-BT1 
17:00 FireStar - BV Spirit

Kokeiluluontoisena palveluna koitamme saada live streamin pelaamaan. https://www.youtube.com/channel/UCJHHqiwTCBzmRbDlDKI1a2w tätä linkkiä voi yrittää hyödyntää, tai hakua "Parmalentis" youtubessa. Tervetuloa myös paikanpäälle.

B-tytöt kävivät jälleen Pohjanmaalla. Tällä kertaa vierailtiin Alajärven ankkurien järjestämässä turnauksessa, joka pidettiin Kyyjärvellä.B pooli2 2016

Valmistautuminen tähän turnaukseen sujui hieman jännityksen vallassa. Viimeistely harjoitukset vedettiin ilman passareita ja ei ollut varmuutta saadaanko passaria edes turnaukseen.

Urheasti Jenni kuitenkin matkalle lähti, ja hoiti osuutensa tyylikkäästi. Koko poppoo kävi taas antamassa panoksensa kentällä ja tällä kertaa tuloksena oli voitot kaikissa peleissä. Tämä siis niin, että pelit pelattiin vain kahden erän peleinä, kun liitto ei suostu muuttamaan sarjajärjestelmää, vaikka kaikki joukkueet sitä pyytävät. Tällä pyritään ehkäisemään tolkuttoman kovia päiviä, kun puhutaan 4 peräkkäisen lentopallopelin pelaamisesta. Se on liikaa kenelle tahansa ja ohjaa pelaajia aivan väärään suuntaan.

No joka tapauksessa yksi erä tappio kirjattiin, mutta tässäkin pelissä pisteet kaatuivat kotiinpäin. Joukkue oli matkassa hieman vajaamiehisenä ja vähän toipilaana, mutta hyvin näilläkin eväillä peli kävi. Hyvä syöttö vastaanotto peli, mitä Parma tällä kertaa esitti, oli selvästi luokkaa parempaa kuin muilla, ja tämä pohjusti Parmalle nousun seuraavaan pooliin.

Jos oikein sarjakiekuroita tulkitaan olisi seuraavaksi vuorossa koti turnaus. Sunnuntaina pelaajat pelaavat vielä naisten sarjan pelin Turun Iskua vastaan. Toivottavasti toivutaan matkan rasituksista.

Parman B-tytöt pääsivät ensimmäisellä pooli kierroksella melko pitkälle taipaleelle, Savitaipaleelle. Parasta antia tietysti tässä matkailussa on, kun näkee uusia b tytot pool1 2016paikkakuntia ja miten siellä lentopalloa harjoitetaan. Samalla tietysti tutustuu uusiin ihmisiin ja olosuhteisiin.

Lentopalloliiton nuorten sarjat ovat tietyllä tapaa hunningolla, eikä niihin oikein jakseta panostaa samalla tapaa, kuin esim edustusjoukkueeseen. Joskus on kuullut kentällä ihmeteltävän, miten juuri se alue, mikä tuottaa liitolle rahaa, hoidetaan näin huonosti, kun taas se joka sitä vie (esim miesten edustusjoukkue) on esillä kaikissa foorumeissa jatkuvasti. Tämä ei varmasti ole liiketaloudellisesti se kannattavin tapa, pitkällä tähtäimellä. Tälläkin kertaa nämä pooli jaot ovat menneet aivan arpapelillä, ja varmasti joku vain miettii maantieteellistä sijoittumista, taikka oman kulmakunnan joukkuetta. Näin ei tietenkään saisi olla, vaan jos joukkueet on tarkoitus laittaa kilpailullisin perustein jotenkin järjestykseen, siitä pitää tehdä ranking ja sille säännöt. Sitten poolit jaetaan tästä. Tämä olisi hyvin yksinkertaista toteuttaa, mutta kuten sanottua, nuorten sarjoihin ei liitossa taida mielenkiintoa riittää. Tästä on useaan otteeseen liiton kanssa keskusteltu, mutta tuloksetta.

Parmalle tämä avasi nyt mahdollisuuden nähdä uusia paikkakuntia ja joukkueita, mikä oli kiva. Pelillisesti ei kauheasti uutta ja ihmeellistä, mutta toivottavasti saatiin sitten omalta osalta vietyä hieman näytille meidän lentopallo näkemystä. Ja uskon, että näin varmasti kävikin, kun käytävä puheita kuunteli. Toivottavasti tämä myös avaa muiden valmentajien ajatusta siitä, että nuoret voivat pelata huomattavasti nykyaikaisempaa lentopalloa, kuin esim monet liigaseurat Suomessa tekevät. Se vaatii pitkäjänteisyyttä, mutta toisaalta se antaa aivan mahdottomasti rikkautta ja haastetta valmennuksella, joka toisaalta motivoi valmennusta tekemään rajusti töitä, viedäkseen pelaajia eteenpäin.

Parma voitti kaikki pelit 2-0 ja jatkaa B-tyttöjen sarjaa seuraavaksi 19.11.

Parman B-tytöt aloittivat kautensa tasonmittausturnauksella. Tällä kaudella olemme harjoittelussa keskittyneet kovasti oman peli-identiteetin rakentamiseen ja se edellä koitetaan mennä nyt vahvasti. Tämä tarkoittaa sitä, että pyrimme olemaan tuijottamatta tulostaulua taikka sarjataulukoita ja keskitymme oman pelin kehittämiseen. Muutenkin tämän pitäisi olla juniori urheilussa se pääasia. Kehittää yksilöitä ja unohtaa hetkittäiset tulokset.

Peli oli viikonloppuna jo melko hyvää, näiltä kantilta tarkasteltuna. Hieman vielä pelin rytmissä on korjaamista ja jatkuvuudessa. Nyt vielä pelin tempo ei ihan kestänyt loppuun asti. Ehkä myös pienoinen jännitys näkyi osalla pelaajista. Kunhan nämä saadaan kestämään kaikki pelit ja tilanteet, ollaan taas kasvettu aimo annos eteenpäin.

B-tyttöjen sarja jatkuu kuun lopulla, ja vielä ei ole tiedossa missä päin se jatkuu. Tasonmittauksessa Parma voitti kaksi peliä ja hävisi niukasti yhden pelin.

b tytot TM