C-tyttöjen kausi oli hyvin nousujohteinen. Ryhmä oli nuorin, joka pelasi lopputurnauksessa ja on vielä pelannut hyvin vähän aikaa yhdessä. Joukkueessa pelaavat tytöt olivat kuitenkin c-tytöt-tuulettaa-SM5 webhyvin motivoituneita ja oppivat uusia asioita hyvin nopeassa tahdissa. Moni kokenut lentopalloa seurannut katsoja totesikin, että tämä joukkue on eniten kauden aikana peliään parantanut joukkue. Joukkueesta valittiinkin monia tyttöjä ehdolle alueen joukkueisiin, mikä on hieno kunnianosoitus tehdystä kovasta työstä.

SM-finaaleissa jäi hiukan hampaankoloon, kun joukkue joutui lähtemään peleihin huonolla valmistautumisella. Peräti neljä pelaajaa oli kuumeessa ja kipeänä viikon aikana ja he tulivat vähän kylmiltään suoraan ensimmäiseen peliin. Mukavaa oli, että kaikki pääsivät tämän finaalitunnelman kuitenkin kokemaan. Finaaleissa, peli lähti juuri tästä valmistautumisesta johtuen, hieman kangerrellen liikkeelle. Loppua kohti peli kuitenkin parani ja oli hyvin pienestä kiinni, ettei joukkue päässyt taistelemaan mitalipeleihin. Yli sadan joukkueen sarjassa 5 sija on melko hyvä suoritus ja siitä tytöt voivat olla hyvin ylpeitä. 

Liedon Parman molemmat tyttöjoukkueet ovat raivanneet tiensä valtakunnallisiin SM-finaaleihin. Tämä on loistava saavutus näin pienen lentopallopaikkakunnan joukkueille. Molemmat joukkueet asettivat tämän kauden alussa tavoitteeksi, joten tältä osin, kauden saavutus on onnistunut.

Molemmat joukkueet ovat varsin nuoria, niin fyysiseltä iältään, kuin yhdessä pelaamisen tasolla. Joukkueet on koottu Maskun Katajan kanssa yhteistyössä, ja näin on saatu nuorilla harrastus jatkumaan. Kauden aikana on koettu melkoisia vastoinkäymisiä, joista ikävimmät kuitenkin kentän ulkopuolella. Tämä on ehkä osaltaan hitsannut joukkueita yhteen, vaikka yhdessä ollaan pelattu vasta vajaa vuosi. Sitäkin silmällä pitäen on saavutus todella hyvä. On tärkeää, että nuorille mahdollistetaan ns. lähiharrastusmahdollisuus, jota tässäkin yhteistyössä on pyritty hyödyntämään. Näin siis Liedon tytöt harjoittelevat Liedossa ja Maskun tytöt Maskussa, jolloin matkat harrastuksiin ei vie liikaa aikaa.

B-tytöt raivasivat tiensä lopputurnaukseen sijoittumalla omassa välierässään toiseksi. Dramatiikkaa ei välieristä puuttunut kun joukkue kärsi vakavan loukkaantumisen jo 3 pelatun pallon jälkeen. Hienosti muut pelaajat kuitenkin ottivat lisävastuuta ja pelit hoidettiin hienosti loppuun asti. Lopputurnaukseen lähdetään hakemaan kokemusta nuorella joukkueella, jossa valtaosa pelaajista ovat vielä nuorempaa c ikäluokkaa. Turnaus pelataan Laihialla ja tulospalvelua voi seurata lentopalloliiton sivuilta (www.junnulentis.fi).

C-tytöt pelasivat itsensä välierä turnauksen ykköseksi, voittamalla kaikki pelit suoraan 2-0. Peli oli varsin tasapuolista ja on mennyt huimin askelein eteenpäin kauden aikana. Myös C tyttöjen joukkue on vielä hyvin nuori ja lopputurnaukseen lähdetään hakemaan hienoa kokemusta "suuresta urheilujuhlasta". C-tyttöjen lopputurnaus pelataan Kuortaneen urheiluopistolla ja myös siitä voi seurata live kuvaa ja tuloksia lentopalloliiton sivuilta.

P1040037-001web

C-tyttöjen viimeinen pooli turnaus käytiin viikonvaihteessa. Ator oli mukana taistelemassa korkeimmalla tasolla. Pelissä oli taas ilon pilkahduksia paremmasta ja sitten niitä korjattavia asioita. On se hyvä ettei olla ihan valmiita vielä, niin on harkoissakin jotakin tehtävää.

Sopupeli skandaali

Turnauksessa nähtiin, ehkä kautta historian, ensimmäisen kerran 14-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminnassa oma sopupeli skandaali. On täysin käsittämätöntä, että osa aikuisista asettaa näin nuoret omien ambitioiden pelinappuloiksi. Kyllä aika monella vanhemmalla tuli kova sääli tämänkaltaista toimintaa kohtaa. Tarkoitushan pitäisi olla kasvattaa nuorista vastuullisia yhteiskunnan toimijoita, jotka toimivat eettisten ja moraalisten yhteiskunnallisten normien mukaan. Tämänkaltainen toiminta ei todellakaan tue näitä päämääriä. On myös monelle nuorelle melko haasteellista osata ymmärtää mistä tämänkaltaisessa toiminnassa on kyse. Aikuiset ehkä osaavat arvata motivaatioita, mutta nuorille asiat eivät ole aivan yhtä selkeitä. Harmillista sinänsä kun muuten kiva harrastus pilataan tämänkaltaisella toiminnalla.

Tytöiltä kuultuna:" Jos joku huijaa sinua ja kaadut maahan, pidä huoli, että kaadut eteenpäin ja jatkat omaa matkaasi ylpeydellä".

Kevätkausikin saatiin avatuksi kun Parman Ator joukkue kävi pelaamassa Varkaudessa. Varkaus oli huomattavan runsas luminen ja sähkötkin välillä hieman pätkivät.

Pelit saatiin pelattua ja tuloksena oli B-poolissa säilyminen, mikä sopi joukkueelle oikein hyvin. Nyt koitetaan saada taas hiukan lisää harjoitusta niin voidaan sitten mitata kyvykkyyttä parin viikon päästä uudelleen. Matka oli pitkä, mutta kaiken puolin mukava ja onnistunut.

-mr- 

Taistelu on tauonnut ja pisteet laskettu. Tällä kertaa kävi niin, että kolme joukkuetta voitti toisensa ristiin ja niin sijat menivät eräsuhteiden mukaan. Ator lähtee hakemaan vauhtia jälleen B-poolista mikä onkin ihan sopiva taso meille. Peli ei tällä kertaa päivän mittaan lähtenyt parantumaan, vaan parasta osaamista väläyteltiin ensimmäisessä pelissä. Siinä nuori ja kokematon joukkueemme laittoi maajoukkuepelaajat tiukille ja ennen kaikkea omassa pelissä säilyi tietty rauhallinen tekemisen meininki. Tätä pelitapaa kun saadaan jatkossa lisää, niin saadaan pelit tasaisemmiksi. Meillähän on kentällä vain kaksi vanhempaa ikäluokkaan kuuluvaa, ja monille tämä oli vielä ensimmäinen SM tason turnaus. Kevättä kohti kun jaksetaan harjoitella lujasti, niin meillä on vielä pelissä paljon parannettavaa. Kaiken kaikkiaan kuitenkin paljon hyvääkin pelissä jo nyt löytyy ja turnauskin sujui mukavissa tunnelmissa.

-mr-

Liedon Parman C-tytöt ovat raivanneet tiensä jo tässä vaiheessa kautta valtakunnallisen SM-sarjan A-pooliin, jossa pelaa top-4 joukkueet Suomessa. Sarjajärjestelmä on sellainen, että Ator-Nurmossa-15-11-2014-008poolit vaihtelevat vielä useasti, mutta joka tapauksessa tämä on hirmu hyvä saavutus joukkueelle. Meidän pieni mutta pippurinen joukkue ei ole vielä yhtään yhteisharjoitusta kyennyt tekemään, joten pelaajia yritetään ajaa sisään pelien tuoksinassa, mikä on luonnollisesti melko haastavaa myös.

Tänä vuonna ollaan jo saatu maistaa menestyksen kääntöpuolta ja pelimatkat ovat olleet kohtuullisia 2x Seinäjoelle... Tällä hetkellä sarjan kärjessä on melko paljon lounais-suomen joukkueita, joten josko matka nt sitten hiukan lyhentyisivät.

Lauantaina käytiin Nurmossa, jossa saaliina oli kolmesta pelistä kolme voittoa ja sitä kautta nousu ylimpään  pooliin. Pelissä on vielä melkoisesti parannettavaa ja sikäli on hyvä, että päästään kokemaan tiukkoja pelejä jatkossakin. Vain kovat pelit kehittävät joukkuetta eteenpäin. Tästä C-tytöt jatkavatkin sitten itsenäisyyspäivänä seuraavan kerran, juhlallisissa merkeissä.

-mikko-

sarjatilanne

 

 

C-tyttöjen SM-sarja alkoi Parman osalta pelimatkalla Peräseinäjoelle. Matkaa oli sen verran, että lähdettiin jo perjantaictytot sj iltapäivällä matkaan.

Yön jälkeen suunnistettiin upealle Ville Ritola hallille, ja täytyy sanoa, että pohjanmaalla kyllä on yleisesti hienoja halleja ja puitteet kunnossa.

Joukkue C-tytöissä on hieman koottu versio ja varsinaisia yhteisharhoituksia ei ole pidetty. Siihen nähden meillä ei kauheasti tulostavoitteita ole asetettu, vaan lähdetään parantelemaan peliä joka kerta. Ajatuksena olisi, että sitten keväämmällä pelit olisivat meidän oman näköistä tekemistä. Eli pelit ovat meille tällä hetkellä harjoituksia.

Tässäkin turnauksessa huomasi jo miten jopa yhden turnauksen aikana saatiin peliä menemään hieman eteenpäin. Ensimmäinen peli hävittiin ja sen jälkeen kolme seuraavaa voitettiin. Tuloksena siis vähän ennakkookin ajateltu lohko kakkosen paikka ja se siirtää Parman Ator joukkueen nyt SM-sarjan B-pooliin. Eli tästä jatketaan taas kolmen viikon päästä pelien parantamista.

Kaiken kaikkiaan oli mukava reissu ja kiitos siitä taas kaikille.

-mikko-

 

 

C-tyttöjen kausi alkoi mukavasti kotiturnauksella. Perinteisesti ensimmäistä turnausta jännitetään kovasti ja tämäkään kerta ei tehnyt poikkeusta. Peli ailahteli puolelta toiselle ja välillä ei enää prosessoriteho riittänyt jalkoja liikuttamaan...c tasonm2

Uudelle ensi kertaa koossa olleelle porukalle tämä on ihan hyvä avaus ja oletettavaa on, että peliä saadaan tästä tiivistettyä kauden mittaan vielä melkoisesti. Pelit kuitenkin saatiin hoidettua kunnialla ja kolmesta pelistä tuli kolme voittoa. Tästä jatkuu nyt matka kohti SM-sarjaa seuraavalla kierroksella. 

Siispä lisää harjoitusta ja lisää valmiuksia pelata niin päästään nauttimaan työn tuloksista vastakin.

Haastaja tiimi oli myös lähellä yllättää pahan paikallisvastustajan, mutta tällä kertaa hermot hallitsi paremmin vastustaja. Hieno kolmas tila kuitenkin Kataja -01 tiimille.

 

c tasonm