D-tyttöjen ryhmä toimii yhdessä poikien ryhmän kanssa.

Sapelihammastiikerit-joukkue kulki hieman yli vuoden voitosta voittoon. Kierre alkoi 2012 Power-Cupista jossa koettiin yksi tappio ja senfinaaliyleis jälkeen (mukaan lukien 2012 powerin voitto) joukkue ei hävinnyt peliäkään. Kaiken kaikkiaan erätappioita tuli 2.

Joukkue ansaitsi voittonsa. Pelaajat ovat motivoituneita ja tekivät paljon työtä menestyksen eteen. Voitto vaatii aina hiukan onnea, mutta paljon työtä.

SM-kulta näin hienolla tavalla on suorituksena todella hieno. Parmassa ei lentopallonuoret vielä ole kauhean kauan olleet toiminnassa, mikä tietysti nostaa suorituksen arvoa. Materiaalia on pienessä kunnassa muutenkin melko vähän ja alueella toimivat suuret perinteiset lentopalloseurat ovat vetäneet harrastajat puoleensa. Toisaalta tämä osoittaa, että luottamalla omiin kykyihin ja asettamalla päämääriä ja tekemällä työtä sen eteen, voi pienikin seura menestyä. Lähtökohta turnaukseen oli hiukan mollivoittoinen. Neljästä pelaajasta kolme  oli sairastuvan puolella viikot ennen turnausta ja yksi terve teloi polvensa turnauksessa. Näissä tilanteissa juuri joukkueen rutiini tuli esille ja pelit voitettiin vähän puolikuntoisenakin.sapeliteratauko

Joukkueessa pelasivat Siiri alias "Sirkku". Sirkku on perusluonteeltaan, niin iloinen veitikka, että satoi rakeita tai rättejä tämän tytön hymy ei hyydy. Tämä asenne näkyy kaikessa ja se on luonut joukkueeseen hyvän positiivisen vireen kulkea ja kehittyä.

Sirkun kanssa "ristiin" pelasi Satu. Satsuman on itse rauhallisuus, joka käänteessä. Jos Sadun kasvoista pitäisi lukea onko alkamassa SM-finaali taikka harkka matsi äitejä vastaan sitä ei pysty tekemään. Toivottavasti Satu ei kuitenkaan päätä vaihtaa pokerin pelaajaksi ihan äkkiä. Satu tuli tunnetuksi tarkoista sijoitus palloistaan, jotka piti vastustajan aina herkillä jaloilla.

Tuuli, joka hallitsee kaikki tuulet! Tai voisi kai sanoa, että huipulla Tuulee aina! Tuuli hallitsi suvereenisti ilmatiloja ja lannisti vastustajan hyökkääjät torjunnallaan. Ja kun sopiva passi tuli kohdille meni nurmikko lyttyy ja pallo soikeaksi Tuitsun iskujen voimasta. Tuitsun tavaramerkiksi kohosi myös äärimmäisen kontrolloitu syöttötekniikka, joka tuntui paranevan vaan jatkuvasti.

Milja on joukkueen työmyyrä. Kun muut tytöt koristavat hiuksiaan, Milzu vääntää kolmatta paitaansa kuivaksi hiestä! Miltsrömin keskittymiskyky on ilmiömäinen, ja sen myötä pelitilanteessa ei juurikaan hermoilua näy. Suoritusvarmuus yhdistettynä hienosti toimivaan lyöntikäteen, joka on tarvittaessa raskas kuin Navaronen tykki ja toisaalta kevyt kuin kevät perhonen.

Joukkue oppi tuntemaan itsensä ja yksilöt hioutuivat täydentämään toisiaan. Kun kausi eteni ja taktiikka hioutui vielä viimeisen päälle, ei kentästä tuntunut enää tyhjää paikkaa löytyvän.sapelitloppu

Nyt on aika jättää minikentät ja siirtyä uusiin haasteisiin. Valmentajana olen sitä mieltä, että minikenttä pelaaminen on ehdottoman tärkeää nuorelle kehittymisen kannalta. Tässä oppii juuri ne tietyt perustaidot, joita ei muuten opi. Suosittelen kaikille valmentajille ehdottomasti pitäytymään minikenttä pelissä niin pitkään kuin mahdollista. Isoja kenttiä ehtii tahkoamaan vielä vuosikymmenet tämän jälkeenkin!

Valmentaja haluaa onnitella tyttöjä hienosta suorituksesta ja kiittää hienoista hetkistä mitä on koettu. Kiitos myös matkan varrella joukkuetta JoJoille Helille ja Päiville!sapleit

-miguel- pokali

2013 Maskun Hemminki turnaus tuli pelattua hienossa säässä. Mukaan lähdettiin hakemaan ulkopelikokemusta ja sitä saatiin reilusti. P1000041Joukkueita oli mukana kaksi. Sapleit pelasivat omana joukkueena ja Lumiksilla oli mukana muutama vieraileva tähti.

Pelit alkoivat jo aamulla klo 9. Kaiken kaikkiaan pelattiin sitten aina klo 18 asti.

Lumikset pelasivat vähän tuulen mukaan: välillä paremmin ja välillä seisoen. Kun mennään ulos pelaamaan tulee aina uusia elementtejä juuri tuulen ja auringon mukaan kuvioihin. Toisaalta tämän ei kyllä pitäisi vaikuttaa liikkumiseen kentällä...

Sapelit pelasivat omat pelinsä totutuilla tehoilla voittaen kaikki pelinsä hienosti. Muutamia hienoja kuvioitakin nähtiin hyökkäyksissä ja kenttäpeli toimi kyllä todella upeasti.

Tuloksista ei saatu tietää mitään kun "tuloslaskijat" olivat kiirehtineet jo kotiin... Jos tulee mitaleita, niin luvattiin postittaa kirjekuoressa. P1000042Tämä herätti lievää hämmennystä palkintojenjakoa odottaneelle väelle.

Kaikesta huolimatta saatiin hyvää tuntumaa ulkopelaamiseen.

-mikko-

P1000099

P1000091

Sapelihammastiikerit Mestareiksi

Nyt on saatu myös d-tyttöjen sarjat päätökseen. Parman osalta ne huipentuivat kahdella joukkueella finaaleihin ja Startterit eräpisteen hävinneenä sijoitusturnaukseen.

Startterit hoitivat oman urakkansa kunnialla loppuun, vaikka vielä viime käänteissä tuli hieman terveydellisiä ongelmia. Viimeisen turnauksen saldona oli kaksi voittoa ja yksi tasainen tappio. Tästä on mukava jatkaa kohti Power Cupia.

Lumileopardit selvittävät tiensä finaaleihin. Finaalit pelattiin Somerolla, jossa on hieno lentopallokulttuuri. Turnaus sujui hienosti, siitä kiitos Jounille ja Markukselle ja kaikille muille taustavaikuttajille. Arpaonni ei ehkä ollut suotuisin Lumiksille, ja päätyminen kovimpaan alkulohkoon tiputti kokonaissijoitusta hieman. Toisaalta päästiin mittaamaan omaa tasoa, ja aivan tasaväkisesti taisteltiin muiden kanssa, joten pienestä oli homma kiinni. Pelien jälkeen suunnattiin Pizzalle ja yöpymään majatalo Myötätuuleen, josta päästiin sitten levänneinä seuraavan päivän sijoitusotteluihin. Lopputuloksena voitto ja tiukka tappio ja siitä palkintona 14 sija koko sarjassa. Kelpo suoritus kaiken kaikkiaan.

Sapelihammastiikerit olivat pelanneet koko kauden ilman eränkään menetystä (ja säätäneet kaikki kuva-5aikalisätkin...!) ja sama tahti jatkui myös läpi finaalien. Sapelien kynsiin jäi yksi toisensa jälkeen ja näin Sapeleille ansaittu voitto koko sarjassa. Sapelien pelissä on hienoa nähdä miten joukkue täydentää upeasti toisiaan. Joukkueessa on raskas tykistö, joka laulaa tarpeen vaatiessa kovaa ja korkealta ja toisaalta ikävän tarkka miina osasto, joka sijoittaa panoksensa vastustajan kannalta kiusallisiin paikkoihin (anteeksi sotilaalliset vertailut). Tämä joukkueharmonia osoittaa juuri sitä, miten aina tarvitaan, niitä erityyppisiä pelaajia ja vasta niistä syntyy oikea yhdistelmä. Hienoa peliä ja hienoa joukkuetyöskentelyä koko kauden!

Kaiken kaikkiaan kausi on saatu taas päätökseen. 3 joukkuetta ja n. 14 tyttöä on pelaamassa käynyt. Välillä on vähän vaatinut lisämotivaatiota saada 12 tyttöä viikonlopussa liikkeelle, mutta lopputulos oli kuitenkin hyvä. Kaikille saatiin mahdollisimman paljon peliaikaa ja sitä myötä lajissa kehittymistä. Toivottavasti lentopallokipinä on kaikissa syttynyt ja mukavaa harrastusta jatketaan vielä pitkään. Omasta puolesta haluan kiittää tyttöjä kaudesta, joka on sujunut hienosti ja apuvalmentaja Markoa ja muita tuurareita. Ilman "Äitejä" ei tämäkään homma toimisi ja joukkueiden emoa toimineet Teija ja Päivi voivat nyt myös hengähtää hetkeksi.

-mikko-

kisajärjestäjien kuvia

raportti turnauksesta

Kotiturnaus ja kotiväen kannustus ei aivan riittänyt loppuun saakka, mutta hienoa taistelua nähtiin tänään tytöiltä. Startereilla oli tiedossa kolme peliä ja pitkä päivä. Onneksi meillä oli kerrankin vaihtopelaajia matkassa. Tämä toi myös uusia valmennuksellisia haasteita peluuttamisessa. Koko kausi kun ollaan taisteltu neljän pelaajan voimin. 

 

Aamun ensimmäinen peli oli Salvia vastaan joka voitettiin peruspelillä 2-0, jonka jälkeen päästiin harjoittelemaan tuomarointia ja kirjurin tehtäviä.

 

Toinen peli SoPa D1:stä vastaan asetti sitten haasteita ja painetta pelaajille kuin myös apuvalmentajalle. Vastustaja tiedettiin olevan hyvä ja kauden edellinen kohtaaminen päättyi tappioon.  Ensimmäinen erä ja oltiin hyvin mukana, mutta SoPa vei lopulta erä 25-19. Tämä toi usko toiseen erää ja sitä emme jättäneet käyttämättä. Pelasimme loistavasti ja kaikki tuntui onnistuvan ja makea voitto 25-16! Kolmas erä oli sitten tasaista vääntöä loppuun saakka ja voitto kotiin 16-14! Huh mikä peli. Tämä peli jos mikä oli taistelua viimeiseen palloon saakka.

 

Kolmas peli oli SoPa D2:sta vastaan. Olimme voittaneet kauden aikaisemman kohtaamisen niukasta. Ensimmäinen erä ja emme saaneet hurmosta päälle ja sorruttiin virheisiin. Vastustajalla tuntui onnistuvat kaikki ja veivät erän 25-18. Toisen erän alku näytti liiankin lupaavalta johdettiin erää selvästi, mutta sitten sorruttiin virheisiin ja lopulta vastustaja vein voiton 25-20 ja ottelun 2-0. 

 

Hienoa joukkue pelaamista  ja vastuunottamista nähtiin tänään ja isot kiitokset kaikille pelaajille ja vanhemmille. Pitkä kevätkausi takana ja nyt on aikaa harjoitella ennen poweria!

 

Lieto-starters

 

/Marko