D- tytöt olivat myös mukana Maskun perinteisessä Hemminki turnauksessa. Järjestäjä on aina tilannnut hyvät säät jalumikset 1 tänäkin vuonna aurinkoa oli taivaan täydeltä. Turnaus sujui myös pelillisesti aurinkoisissa merkeissä.

Lumikset pääsivät turnauksessa mukavaan tunnelmaan ja voittojankin tuli. Vielä kun muistetaan, että samoille porukoille hävittiin pari kuukautta sitten, niin voidaan todeta, että suunta on ollut ylöspäin. näin tietysti pitääkin kun ollan kiivetty aika monta kilometriä Parmaharjun portaita...

Sapelitkin olivat oivasssa vedossa ja peli sujui mallikkaasti. Tärkeää oli, että usko omaan tekemiseen säilyi koko ajan ja ajatus pysyi pelissä. Kun tomu finaalin jälkeen laskeutui voitiin todeta, Parmalla hieno 2-1 voitto Loimusta. Turnauksessa pelattiin kaksi tosi tiukkaa ottelua juuri Loimun kanssa ja tällä kertaa oli Sapelien vuoro voitaa tuplasyottomolemmat kohtaamiset. Ei ne hikipisarat taidakkaan ollut valunut hukkaan? Tästä on kiva lähteä "metallit kaulassa" valmistatutumaan Poweriin, jossa toivon mukaan on yhtä muikea sää.

d palkinnot

 

jormat 1

 

Nyt on D-tyttöjen osalta sisäkausi pelattu. Parma oli mukana kahdella joukkueella. Ensin sijoituspelit tuli Lumileopardit joukkueelle. Paikkana oli Maskun iso palloiluhalli.

Pelit lähti mukavasti käyntiin ja pelattiin hyvällä mielellä ja liikkeellä. Kaksi ensimmäistä peliä voitettiin mukavasti ja fiilikset oli todella mukavat. Kolmas ja neljäs peli oli sitten vähän tahmeampaa ja pelistä jäi uupumaan liike ja iloinen yritys. Turnauksen saldo oli kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Sijoitus noin 23 koko sarjassa. Loppujen lopuksi voi sanoa, että peli kehittyi erittäin paljon kauden aikana. Tässä joukkueessa on keskimäärin pelattu lentopalloa vasta vuosi, ja pelissä alkaa olemaan jo paljon hyviä elementtejä. Kehityksen tärkein yksittäinen tekijä lienee innostus lajiin/tekemiseen. Suuri merkitys on myös hyvässä ryhmässä, mikä meillä on. Ryhmän tarkoitus on kannustaa harjoittelemaan ja tekemään ja näin asia onkin. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensimmäisiä kesäharjoituksia ja tietysti Power Cupia.

Toinen D-tyttö joukkue, Sapelihammastiikerit olivat raivanneet tiensä sarjan finaaliturnaukseen sijoille 1-12. Tämä on äärimmäisen hyvä saavutus, kun ottaa huomioon meidän seuran pienuuden, tyttöjen vähäisen kokemuksen ym. Tyttöjen kehitys on ollut huikeaa ja ryhmähenki on myös äärimmäisen kova. Tällä ryhmällä on edessä vielä upeita hetkiä lentopallon parissa, ja jos työskentely, siis harjoittelu, moraali pysyy yhtä korkealla, niin parin vuoden sisällä ollaan todella hyvällä mallilla.

Finaaliturnaus alkoi juhlallisuuksien kera ja kisamarssilla sekä Finlandia hymnillä. Tästä sitten peleihin kiinni ja meillä ensin vastaan, vanha tuttu, Loimu. Oma peli oli koko pelin ajan hyvää tasoa ja liike pysyi hyvänä, eikä jännitys päässyt iskemään kipsiä. Peli oli suht tasaista vääntöä, mutta Loimun rutiini toi erien lopussa voiton heille. Seuraava alkusarjan peli olikin heti perään, VilVeä vastaan. Siinä oma iloinen tekeminen pysyi hyvänä koko pelin ja saatiin ansaittu 2-0 voitto. Nyt oli hyvissä fiiliksissä kiva pitää ruokatauko ja purkaa vähän päivän antia. Seuraavaksi oli edessä sijoitusottelut, jotka tiesivät aina hävinneille kotimatkaa. Peli alkoi samalla tavalla miten edellinen päättyi ja oma iloinen tekeminen pysyi hyvänä koko pelin ajan. Ansaittu 2-0 voitto pelistä ja paikka 5-8 joukossa varmistui. Seuraava vastaan taas yksi isoista seuroista, Valepa. Ensimmäinen erä tuli todella varmalla omalla pelaamisella Parmalle. Toinen erä, ja oma vire säilyi hyvänä. Tällä kertaa Valepa oli niukasti parempi ja päädyttiin kolmanteen erään. Kolmas erä hävittiin numeroissa selkeästi, mutta peli pysyi jännänä ja tasaisena loppuun asti. Tärkeimpänä antina varmaan olikin, että tällä ryhmällä ei tullut "nukahdusta" missään vaiheessa, vaan tytöt pelasivat hyvin ja motivoituneesti. Se missä jäätiin jälkeen oli hyökkäyksissä mutta peruspelaamisessa oltiin jopa edellä. Kaiken kaikkiaan nämä viimeiset pelit olisivat voineet mennä miten päin tahansa, sen verran tasaista porukkaa oli. Loppusijoitus oli meillä vahva viides ja se lienee Parman junnujen huippua. Vähän jäi nälkää ja harjoitteluintoakin varmaan. Tästä turnauksesta on vielä todettava, että meidän tyttöjen peli oli todella mukavaa katseltavaa, ja koko joukkueen toiminta aivan mahtavaa. Tytöt tekivät kaikki juuri niin kuin pitää ja siitä omana palkintona kotiin viemisenä pitää jokaisella olla erittäin tyytyväinen mieli. Tässä oli taas myös hyvä näyte siitä miten sykähdyttävää ja mukaansa tempaavaa voi myös tyttöjen urheilu olla. Parman kannustusjoukot olivat vuoroin Nitro ja kaffepurkilla, mutta hyvin jaksettiin myös katsomon puolella raskas turnaus.

Kaiken kaikkiaan D-tyttöjen kausi molemmilla joukkueilla oli hieno. Harjoittelumääriä nostettiin ja painopistettä muutettiin fyysisemmäksi. Tytöt vastasivat haasteeseen huutamalla, "lisää harjoituksia vaan..." , joten ainakin innostusta riittää. Tytöt osoittivat myös koko vuoden hienoa asennetta harjoitteluun ja harjoituksissa tehtiin täysillä työtä. Tämä oli hieno kausi kaikille ja jos muut nauttivat kaudesta puoletkin siitä mitä valmentaja, niin kaikilla oli mukavaa. Nyt jatketaan kohti kesän Poweria ja harjoittelu ensi kautta varten jatkuu samaan tahtiin. Kesälomaa pidetään tarpeen mukaan lomien aikaan ja ladataan akut täyteen syksyä varten. Meillä on kesällä ohjelmassa paljon uusia kivoja harjoitteita ja tietysti myös raskasta puurtamista. Uusia tyttöjä mahtuu kaikkiin ikäluokkiin ja kevät on parasta aikaa tulla saliin kokeilemaan, miltä lentopallo harrastuksena tuntuu. 

ps. kuvia finaaleista tulee perässä...

D-tyttöjen tiikerisarjanvälierät on pelattu. Parman Sapelihammastiikerit- kävivät pelaamassa oman välieränsä Säkylässä.

Ensimmäinen peli oli suhteellisen helppo ja siinä haettiin tuntumaa seuraaviin peleihin. Toinen peli olikin vanhaa tuttua Säkylän -99 porukkaa vastaan, ja pelikin oli totutun tiukka. Nyt pystyttiin haastamaan vastustaja hyvin ja peli oli varsin tiukka ja jännä. Pelillisesti oltiin saatu vastustaja kiinni, mutta tällä kertaa kokemus ratkaisi voiton. Meidän tytöt jännitti voittamista, ja vastustaja pelasi tasaisemmin ratkaisupaikat. Tiukka 2-0 tappio Sapeleille.

Kolmas peli putkeen ja nyt vastassa Valepa. Peli alkoi meidän komennossa ja ensimmäinen erä tuli selvästi Sapeleille.  Meidän pelaajilla oli monella pientä kröhää vielä ja se oli varmasti yksi ratkaiseva tekijä kun toisessa erässä jalat hyytyivät paikalleen. Kun liike loppui pääsi Valepa yllättämään ja kuten yleensäkin on peliä vaikea enää kääntää kun se kerran lässähtää. Kirvelevä 2-1 tappio oli tosiasia.

Seuraavaksi saatiin vetää hetki henkeä ja viimeinen peli oli Kangasalaa vastaan. Siitä saatiin 2-0 voitto kun oltiin vähän kerättyä voimia taas tauolla.

Näissä turnauksissa on monesti sama ongelma, että pelejä pelataan kolme tai neljäkin yhteen putkeen. Pelien taso kärsii tästä aina ja se ei kyllä palvele oikein tyttöjen kehittymistä. Neljä tuntia urheilua intensiivisesti yhtäputkeen on vain kerta kaikkiaan liian pitkä aika. Muutenkin nämä juniorien sarjasysteemit olisivat ison remontin tarpeessa, jos haluttaisiin kehittää parempia pelaajia. Toinen outo asia on, että mistään Suomen Lentopalloliiton sivuilta ei löydy mitään tietoa, miten nämä D - tyttöjen sarjat jatkuvat. Nyt ei olla varmoja päästiinkö finaaliturnaukseen vai ei. No aika näyttää sen kun joku ottanee yhteyttä.

Saatiin pelattua myös d- tyttöjen toinen turnaus. Pelipakka oli tuttu Liedon Kirkokulman-koulu, kun LTU isännöimä turnaus pidettiin täällä. Krooninen salipula taitaa vaivata kaikkia kuntia yhtälailla. Toivottavasti asialle tehdään päättäjien taholta jotakin, siellä pian tämä alkaa jo haittaamaan lasten harrastuksia.

Turnauksessa Sapelihammastiikerit pelasivat tiukan ensimmäisen pelin Loimua(-99) vastaan. Peli oli tiukka kolmenerän peli, joka tiukasti hävittiin. Jotenkin jäi sellainen olo, että pelaajamme olivat vähän kohmeessa kylmän aamun seurauksena. Pelistä tehtiin itse vähän turhan vaikea. Mukavaa oli huomata, että ryhmän pelirutiini riittää jo selvittämään helpompia vastuksia kunnialla. Muut kolme peliä voitettiin 2-0 lukemin. Paljon nähtiin hyviä suorituksia ja kyllä joukkueen peli on mennyt taas eteenpäin monella sektorilla. Vielä on työtä jäljellä, joten toivottavasti loppukaudeksi riittää motivaatiota.

Lumileopardit paransivat otteittaan myös huimasti. Kun viimeksi ei vielä tullut ihan niitä erävoittojakaan, niin tällä kertaa tuli peräti kaksi ottelua voittoa! Loistavaa kehitystä, vaikka joukkuetta on sairaudet koitelleet viime aikoina aika rajusti. Vielä pitää joukkueen eteen pelaamista hiota, niin päästään taas yksi askel eteenpäin. Tästä vielä hyvä harjoittelujakso kauden viimeisiin peleihin niin hyvä tulee. 

Kausi avattiin nyt myös D tyttöjen tiikeri-sarjassa. Kevät kauteen lähdettiin uudesta asetelmasta, sillä nyt mukana on kaksi omaa joukkuetta. Tällä saamme annettua enemmän peliaikaa kaikille, ja vähän samantasoisia pelaajia koottua yhteen ryhmään. 

Sapelihammastiikerit- avasivat kauden mainiosti voittaen kaikki pelinsä. Oma pelintaso vaihteli vielä hiukan, mutta toivottavasti saadaan tasaisuutta kun kausi vähän etenee. Tytöillä oli hyvä yrittämisen meininki ja se näkyi kentällä. Työtä maltettiin tehdä korkealla tasolla pelien ajan. Tästä on hyvä rakentaa edelleen peliä eteenpäin.

Lumileopardit-aloittivat nyt siis ensimmäisen kerran omana joukkueena. Se näkyi vähän otteissa, kun jännitystä oli vahän jäsenissä. Hyvin taistellen oltiin kuitenkin tasaisesti taistelemassa muutamasta erävoitosta, mutta ne jäivät vielä odottamaan. Toivon mukaan tämä motivoi tytöt harjoitteleman entistä enemmän ja nähdään vielä ne erävoitot kevään aikana.

Muuten turnaus sujui hyvin ja tästä on hyvä jatkaa seuraaviin koitoksiin.

On aika polkaista käyntiin myös D-tyttöjen Tiikeri-sarja. Liedon Parman osalta se tarkoittaa kahden joukkuuen osallistumista. Joukkueet pelaavat samassa lohkossa ja pelit pelataan Kirkonkulman koulussa tulevana sunnuntaina alkaen klo 10. Tervetuloa katsomaan iloista lasten liikuntaa.

 

Nyt on sitten viimeinenkin syksyn turnaus pelattu. Tuloksena oli niukka 2-1 tappio ja selvä 2-0 voitto. Kaiken kaikkiaan sarjasijoitus taitaa olla 2, mutta selvinnee kun saadaan lopulliset tulokset.
Kaudesta voisi sanoa, että pelillisesti joukkue on kehittynyt mukavasti ja henkilökohtaisella taitotasolla ollaan myös tultu eteenpäin. Pelejä on kaikenkaikkian ollut 12 kpl ja se on liian vähän. Juttelimme valmentajien kanssa, ja yhteinen mielipide oli, että pelejä on sarjassa aivan liian vähän. Kevät kaudella olemmekin todennäköisesti menossa useampaan sarjaan. Lentopalloliitosta ei oikein tunnu löytyvän tietoa vielä miten nämä nuorten sarjat tullaan pelaamaan.
Nyt on aika rauhoittua Joulun viettoon, ja alkaa lataamaan akkuja kevät kautta varten.

Hyvää Joulua
Toivottaa The Big Paarma

Pelit jatkuivat tällä kertaa Littoisissa LTU:n isännöimässä turnauksessa. Puitteet turnaukselle oli hienot monitoimitalossa.

Pelit eivät sujuneet ihan yhtä mukavasti kuin viimeksi. Jo kenraaliharjoitus sujui takkuisasti ja niinpä pelitkin meni samoissa merkeissä. Liikkeen puuttuminen oli varmasti suurin yksittäinen tekijä "seisovaan" peliin. Lisäksi uusien pelaajien jännitys näkyi vielä hyvin selvästi. SIlti opittiin taas paljon uutta. Oli todella hienoa nähdä kun uudet pelaajamme nostivat pallon kauniisti passarille, joka passasi hyökkääjälle joka hyökkäsi iskulyönnillä pallon vastustajan kenttään! Eipä olisi uskonut miten nopeasti tytöt ovat omaksuneet lajin perusteita. Perustekniikka tekee aina välillä tepposet, mutta se on aivan luonnollista. Jatkamalla ahkeraa harjoittelua tytöt tulevat olemaan kevät kaudella jo varsin vahvoja.

Turnauksessa tuli vähän ylimääräistä draamaakin, kun sääntötulkintoja käytiin tarkasti läpi. Viralliset lopputulokset pitäneekin odottaa vahvistettavaksi Liiton taholta.

Harjoittelu jatkuu ja nyt on tyttöjen kanssa sovittu, että otetaan kaikki taas pieni terästys harjoituksiin, niin pelitkin alkavat paranemaan sitä kautta. Tällä viikolla käydään vielä hakemassa lisäoppia liiton D-tyttöjen tehotreeneistä, jossa opetellaan erityisesti hyökkäyksen ja iskulyönnin saloja.

Syysterveisin

The Big Paarma

D-tyttöjen virallinen sarja alkoi tänä vuonna kotiturnauksella. Alkusarja pelataan 4 paikkakunnalla yhden päivän turnauksissa. Pelit alkoivat klo 12 ja päättyivät n. 15.30.ekaturnaus2 Turnaus sujui mukavissa merkeissä ja tunnelmaa ja katsojiakin riitti kivasti. Ainut ongelma oli kun sarjaohjelmien laatija, Lentopalloliitto, jostakin syystä aina muuttaa ottelupaikaksi Lietohallin vaikka siellä emme pelaa. No kaikki joukkueet (ja omat pelaajat, löysivät hallille ja pelit saatiin vietyä kunnialla läpi. Turnauksessa tuli aika paljon 2-1 pelejä, mikä on sikäli hyvä, että opitaan pelaamaan näitä tiukkoja pelejä, ja toisaalta pelit ovat myös silloin tasaisia.

LiePan pelit alkoivat ottelulla LTU:ta vastaan. Ensimmäisessä pelissä ehkä hiukan hermoiltiin, mutta tiukka 2-1 voitto lopulta tuli ja siitä koko joukkue ansaitsee kiitoksen. Peli oli ilmeeltään liikkuvaa, iloista ja taktisestikin kurinalaista. Pientä lipsumista siellä täällä, mutta kokonaisuudessa hyvä aloituspeli. Täytyy muistaa vielä, että tämä oli eka sarjamatsi puolelle joukkueesta!

supi1Parman D-tytöt osallistuivat tänä vuonna Tampereella pidettyyn SUPI-turnaukseen. Lähdimme mukaan kahdella joukkueella, jotta kaikki saisivat mahdollisimman paljon peliaikaa. Ja sitä tulikin kaikille 5 pelin verran! Vähän alkoi väsymys painamaan iltapäivällä, kun vaihtomiehiä ei ollut mukana laisinkaan. Toinen joukkue oli koottu uusista tytöistä ja toisessa oli jo viime vuonna D-tytöissä pelanneita.

Matka aloitettiin jo Lauantaina. Lähdettiin mökille Valkeakoskelle, josta sitten olisi vähän lyhyempi matka aamulla pelipaikalle. Illalla saunottiin ja kävi rohkeimmat uimassakin vielä!

supi5Illalla paistettiin makkaraa ja katsottiin Talenttia telkusta. Nukkumaan meno oli totutun nihkeää, ainakin joillekin?! No aamulla noustiin aikaisin ja pakattiin tavarat reippaasti ja aamupalan jälkeen siis pelaamaan.

Lumileopardit aloitti urakkansa heti ensimmäisenä. Tämä oli puolelle joukkueesta kautta aikain ensimmäinen lentopallopeli! Harrastettu on vain muutama viikko ja täytyy sanoa, että tytöt selvisivät kunnialla koko turnauksesta. Pelit etenivät yllättävänkin tasaisina, paitsi turnauksen lopulta voittanutta Nurmon porukkaa vastaan. Ja niinhän siinä kävi, että Lumileopardit sitten viimeisessä ottelussa tulivat ja voittivat Supi-volleyn! Tämä on kyllä saavutuksena aivan uskomaton! Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua, ja varmasti tytötkin saivat uutta puhtia taas harjoitteluun. Pelin jännityksessä unohtui paljon harjoiteltuja asioita, mutta nyt niitä harjoitellaan vähän lisää, niin kyllä kaikki ne oppii.

Sapelihampaat ottivat alkusarjassa voiton Supista ja Loimusta ja etenivät puolivälieriin. Siinä tuli Nurmon parempi porukka vastaan ja oma peli vähän jähmettyi tällä kerralla. Lopulta kuitenkin pronssipelissä kaatui Orpo- 2-0 joten turnauksesta jäi varsin hyvä maku. On kuitenkin harvinaista herkkua, että saadaan Lietoon mitaleita lentopallossa. Ja täytyy sanoa, että tytöt taistelivat todella hyvin. Joukkue pärjäsi juuri niillä osa-alueilla mitä ollaan tähän asti keritty harjoittelemaan: puolustus ja vastaanotto. Hyökkäystä ei olla käyty läpi vielä lainkaan, mutta jostakin nämä "Ihmemimmit" keksivät sen ihan itse ja saatiin mukava alku kaudelle. Tästä on hyvä jatkaa sarjaan valmistautumista.

Lähdemme tulevana viikonloppuna turnaukseen  kahden joukkueen voimin. Otteluohjelma on seuraava:

Kenttä 1 Pohjois-Hervannan koulu 

9.30 Parma S - Supi 

10.20 Loimu - Jymy Almat 

11.10 Jymy Almat - Parma S 

12.00 Parma S - Loimu 

12.50 Supi - Loimu 

13.40 Jymy Almat - Supi 

 

Kenttä 2 Pohjois-Hervannan koulu 

9.30 Parma L - OrPo 

10.20 LeKi - Parma L 

11.10 Jymy Elmat - LeKi 

12.00 OrPo - Jymy Elmat 

12.50 LeKi - OrPo Jymy 

13.40 Parma L - Jymy Elmat 

D-tytöt järjestivät kaikkiien aikojen ensimmäisen leirityksen leiritys2011 1
Elokuussa. Mukana oli lähes kaikki tytöt ja leirillä opittiin "rautaisannos" lentopalloa. Samlla tutustuttiin joukkue kavereihin ja luotiin yhteishenkeä joukkueelle. Harjoittelua tuli myös opittua ihan uudella tavalla kun harjoituksia oli kahdesti päivässä. Kaikki selvittiin kunnialla läpi ja kotiin palattiin väsyneenä ja onnellisena!

D-tytöt ovat aloittaneet toimintansa. Harjoituksia on kolmesti viikossa: Ma 16.30 alk, To 17.30 alk ja La 14.30.

Yhteyshenkilönä toimii Heli puh 0400486843