Parman naisten joukkueen toiminta on keskitetty tällä hetkellä TuTo Lentiksen toiminnan alle. Tule seuraamaan miten Liedon menestynein joukkue pärjää naisten 1 sarjassa.

TUTO lentis no bgrd

Eipä olisi huonompaa loppua tämä huikea kausi saada. Parman naiset hävisivät välieräpelinsä Kouvolalle 1-3 ja näin sijoitus koko naisten sarjassa on 3. Kuitenkin tapa millä peli hävittiin jätti paljon kysymysmerkkejä. 04 SAM 9780 1 Vähäisimpänä niistä varmasti ei ole kouvolalaisen katsoja kommentti pelin jälkeen siitä, että tuomari ei olisi kestänyt painetta enää viidenteen erään ja siksi hän päätti puuttua peliin. Kun tuomareille on annettu erehtymättömyys oikeus ja vaikka kaikki muut salissa, niin rajatuomari, verkkotuomari kuin otteluvalvoja jne näkivät karkean virheen ja pelin ratkeamisen väärin, ei siihen ole mahdollisuutta vaikuttaa. Kun kamerat eivät enää juurikaan maksa mitään, niin toivotaan, että kohta saadaan kaikkiin sarjatasoihin nämä viivoja kuvaavat kamerat, kuten isossa maailmassa, niin nämä hölmöydet voidaan karsia pois.

Kouvolan pelit olivat kyllä tietyllä tapaa historian erikoisimmat. Pelaajat pelasivat fiksusti eikä ylilyöntejä siellä nähty. Sen sijaan muut toimijat osoittivat sen kaltaista vastustajien halveeraamista ja totaalista toisten ihmisten kunnioitusten puutetta, mitä ei toivoisi minkään harrastelajin piirissä näkyvän. Ilmeisesti siellä ei olla vielä ymmärretty sitä, että peliä ei yksinään voi pelata. Tai voi tietysti ja sitten onkin helppo ristitä itsensä kaiken maailman mestareiksi. Me olemme Parmassa aina opettaneet, että vastustajaa pitää kunnioittaa ja kiittää pelin jälkeen. Vastustajat ovat saapuneet meidän vieraiksi ja siksi heitä tulee kohdella kuten muitakin vieraita, kotona ja työssä ym. Tämä tieto ehkä kannattaisi liitonkin jakaa ensi vuonna kouvolan staffille, miten otetaan vastustajat huomioon, niin julkisessa kirjoittelussa, kuin ottelu tapahtumassa.

Parman nuoret naiset saivat kevään aikana kokea tiivistunnelmallisia play off sarjoja, joissa pelattiin monta tiukkaa peliä, uusia vastustajia vastaan. Tämä jos mikä opettaa nuoria aina vaan eteenpäin. Neljä nuorta Parman ryhmästä kirjoittivat myös, tämän kiivaan kevään aikana, YO-kirjoituksia ja tämä on hatun päähän laittamisen arvoinen suoritus😉 . Vaikka pelit olivat tiukkoja ja voisi kuvitella, että päivän lepo, viimeisen pelin jälkeen tekisi terää, mutta joukkue kuitenkin päätti jatkaa harjoittelua heti maanantaina, ja nyt ollaankin jälleen hyvässä vauhdissa hakemassa hieman lisää ominaisuuksia toukokuun alkuun, jolloin ryhmä vielä kokoaa voimansa ja reissaa Rovaniemelle A-tyttöjen SM-finaaleihin. Näitä pelejä voi seurata netistä Woman volley sivuilta.

Meidän kausi ei kuitenkaan pääty vielä tähän, vaan harjoittelu jatkuu edelleen kohti heinäkuun alun merkkipaalua. Joukkue on saamassa historiallisen ja kaikkien aikojen ensimmäisen kerran Suomessa, vieraakseen USA- maajoukkueen. Nämä nuoret Pohjois-amerikkalaiset saapuvat harjoitusleirille meidän kanssa, ja sen jälkeen matkustamme yhdessä kaikkien aikojen kovimpaan junioriturnaukseen Etelä-Eurooppaan, missä vastaan tulee useita maajoukkueita. Tästä sitten tiedotamme lisää hieman myöhemmin.

Liedon Parman nuoret lentopallo tytöt tekivät kevään suurimman yllätyksen lentopallossa. Kun suurin osa joukkueesta on vasta 16 vuotiaita nuoria ja 16 SAM 1523vastaan tulee, koko Kaakkois-Suomen ylpeys naislentopallossa, niin yleensä voittajasta ei ole epäselvyyttä. Tälläkin kertaa peli oli kyllä melko selvä, mutta vain toisin kuin suurin osa ihmisistä odotti. Nuoret Parmalaiset näyttivät, kuinka lentopalloa pelataan ja näin arvokas välierä voitto jäi Parmalaisille 3-0.

Kouvolaan on kerätty monen joukkueen ja seuran naiset yhteen ja he ovat todella panostaneet nyt nousuun. Kaikki on tehty jo hyvin lähelle amatööriurheilun huippua ja toisaalta kotikatsomokin tuntuu vetävän. Joukkue onkin pelannut koko kauden ilman tappioita ja varmasti tämä tappio, nuorille Parmalaisille antaa nyt miettimisen aihetta.

Parma oli jälleen kovin aktiivinen. Vastustajalle annettiin jälleen hirveästi tasoitusta, kun Parmalaiset tekivät suurimman osan pisteistä, myös vastustajalle. Tällä kertaa kuitenkin peli pysyi omassa hallinnassa ja kun nyt saatiin pelata lentopalloa, ilman tuomarien ottamaa roolia, niin lopputulos oli hyvä. Kouvolassahan tuomarit sotkivat pahasti Parman pelin ja siellä peli meni enemmän tökkimiseksi.

Parman monipuolinen hyökkäys ja varsinkin erittäin vakuuttuva keskipelaaminen juoksutti kouvolalaisten torjunnan hajalle ollen voiton tae. Joukkue onnistui jälleen laajalla rintamalla ja varsinkin syöttö- vastaanottopeli oli aivan huippuluokkaa.

Ottelusarja ratkeaa sunnuntaina 8.4 Kouvolassa. Nyt tilanne kouvolalaisille on uusi, kun paineet ovat koko sarjan ennakkosuosikkijoukkueella kovat. Voittaja etenee nousukarsintojen finaaliin, jonne tiensä jo selvitti Parman kanssa samasta alkulohkosta edennyt Someron Pallon.

Parman naisten edustusjoukkue kävi pelaamassa nouskarsintojen ensimmäisen välierä pelin Kouvolassa. Pelin taso jäi vaatimattomaksi tuomarin ottaessa pääroolin pelistä. Tuomari kaksikko puhalsi enemmään virheitä kuin koko kauden aikana yhteensä ja lentopallon pelaamisesta ei tullut mitään. Peliä ei tarvitse sen enempään analysoida, kun katsoo, että Parmalaiset antoivat 22 pistettä erässä omilla (tai tuomarin) suorituksilla vastustajalle.

Pelit jatkuvat 1.4 Liedon kotipelillä, joka pelataan Turun Kupittaan palloiluhallissa, vaikka lietohalli on tyhjillään, mutta suljettuna.

Naisten edustusjoukkue on kirjoittanut mielenkiintoista kasvutarinaa tällä kaudella. Hieno kausi sai vielä jatkolukua, kun joukkue kävi pelaamassa toisen osaottelun Tampereella Supi-volleytä vastaan. 18 SAM 1321

Ensimmäinen osaottelu, tässä kaksiosaisessa puolivälieräsarjassa, pelattiin viime sunnuntaina Turun Kupittaan hallissa. Tämä yli kaksituntinen vääntö päättyi silloin Parmalaisille 3-2. Nyt kahdella voitolla jatkoon menevässä sarjassa paineet olivat siis kotijoukkueella. Parmalaiset sopivatkin, että keskittyvät vain omaan pelaamiseen ja oman joukkueen eteen työntekoon. Vastustajalla tämä ei ihan onnistunut ja energiat karkasivatkin verkon läpi huuteluun. Meille tämä on aina merkki siitä, miten epätoivoinen vastustaja on.

Lentopallo on henkimaailman peliä, sanotaan. Tilanteet voivat vaihdella nopeasti ja voimasuhteen kääntyä päälaelleen. Tällä kertaa huomattavasti nuorempi Parman, joukkue oli kuitenkin henkisesti huomattavasti vastustajaa edellä. Parmalaiset suorastaan dominoivat peliä ja johtivatkin ottelua koko ajan. Suora 0-3 voitto viime vuoden ykkösarjalaisesta ja tämän koko sarjan yhdestä ennakkosuosikista, oli todella kova työnäyttö, miten nuoret pelaajat kehittyvät jatkuvasti kovaa työtä tehdessä. Parma onnistui jälleen koko joukkueen voimin. Vastustajalle ei annettu yhtään helppoa pistettä, kun puolustus ja vastaanottopeli toimi hienosti.

Parman ottelut jatkuvat ensi viikonvaihteessa. Vielä ei ole vastustaja eikä aikataulu selvillää. Tiedotamme tästä sitten lisää. 

Parman naisten edustusjoukkue aloitti puolivälierät Tamperelaista Supi-volleyta vastaan. Supi-volley pelasi viime vuoden ykkössarjaa ja onkin koko kakkossarjan selkeä suosikki 31 SAM 1091joukkue. Ottelu pelattiin Turun Kupittaan hallissa, jotta saatiin kaikki katsojat mahtumaan halliin….tai siis saatiin halli käyttöön.

Kumpikaan joukkue ei siis nauttinut kotiedusta ja peli alkoikin hieman haparoiden. Toisaalta tämä oli Parmalle hyvää harjoitusta pelata jo ensimmäinen ottelu vieras areenalla. Ottelusarjahan pelataan kahdesta voitosta ja nyt Parma nappasi hienon trillerin jälkeen, jota pelattiin yli kaksi tuntia, 3-2 voiton.

Parmalaisten kone tuntui käynnistyvän hieman ylikierroksilla. Lukuisat omat virheet sävyttivät pelin alkua ja Parma tekikin suuren osan molempien pisteistä. Puolustus peli, josta Parma tunnetaan, ei päässyt käyntiin alkuun laisinkaan. Ensimmäinen erä meni Supin viedessä peliä. Toinen erä oli jo tasaisempi ja Parma väänsi voiton hieman väkinäisesti jatkopisteillä. Sitten tulikin pieni herpaantuminen ja pallo pomppi sopivasti vastustajalle. Kolmas erä käveltiin läpi ja siinä supi suorastaan tylytti Parmaa.

Tiukka erätauko keskustelu, jokainen ravisti itsestä taistelijan esiin ja kuten kuvasta näkyy, sitä todella löytyi. Nyt lähti myös kenttäpeli etenemään normaalimpaan suuntaan ja Parma vei neljännen erän ja samalla tahdilla jatkoi viidennen erän. Erityisen hienoa ja hyvin harvinaista on, että joukkue pystyy näin totaalisti vielä kesken pelin kääntämään itsensä aivan uudelle tasolle. Tämä osoittaa joukkueen vahvuutta ja sitä päättäväisyyttä, millä peliä lähdettiin viemään. Valmentaja ei voisi ylpeämpi enää olla tästä Joukkueesta, joka todella osoitti vahvuutensa, jälleen kerran.

37 SAM 1123

Parman nuoret naiset matkasivat Korson Vedon vieraaksi toiseen osaotteluun, puolivälieräsarjassa. Salissa oli Korson järjestämä harrastaja turnaus ja ottelun alku hieman 40 SAM 0938venyi. Hienosti järjestäjät huomioivat meidät ja saatiin jotakin pientä murua rinnan alle, kun ottelun alku venähti, eikä eväitä oltu osattu mukaan varata. 

Itse ottelu jatkui siitä mihin Liedossa jäätiin. Parman perus pelaaminen oli hyvällä tasolla ja kaksi ensimmäistä erää mentii sen avustuksella. Kolmas erä oli hieman tasaisempaa vääntöä ja siinä Parmalla oli ottelupallo, mutta KoVe kampesi itsensä erävoittoon ja näin ottelu pättyi Parmalle 1-3.

Parmalla oli taas leveä rosteri käytössä. Pientä sairastelua oli joukkueessa, mutta hyvin urakasta selvittiin ja nyt matkataan seuraavalle kierrokselle. Nyt ollaan hiottu omaa peliä jälleen hieman kuntoon ja lähdetään haastamaan Supi-volleytä Tampereelta. Vastustajasta ei oikeastaan mitään tiedetä ja se onkin ihan hyvä. Lähdetään pelaamaan omaa peliä ja kullaan sitten lopussa kuinka kävi. Yhtään helppoa palloa ei kuitenkaan joukkue suostu vastutajalle antamaan, joten tiukkaa taistelua on edessä.

Koska kotisalistamme ei tilaa meille löytynyt, lähdemme jälleen Turkuun ja Kupittaan palloiluhalliin. Peli alkaa 19.15 ja toivottavasti Lietolaisia nähdään Turussa sankoin joukoin!

Parman naisten edustusjoukkue raatoi vielä huiman härkäviikon päätteeksi ensimmäisen osaottelun voiton play off sarjassa Korson vetoa vastaan. Kotivoitto kirjattiin hienosti 06 SAM 0386Parmalle 3-0.

Kuten ennalta jo tiedettiin, tämä peli oli raskaan otteluruuhkan viimeinen rutistus. Kun mennään viikko taaksepäin, on Parman nuori joukkue venynyt uskomattomaan lentoon. Alkuviikosta oli kaksi tärkeää peliä, arki-iltoina. Ne voitettiin molemmat. Sen jälkeen, kerittiin pitämään vain torstaina harjoitus ja matkustettiin Pihtiputaalle, jossa lauantaina oli vuorossa A-tyttöjen SM-välierä turnaus. Täällä pelattiin 3 peliä ja sen jälkeen vielä 6 tunnin ajomatka ja kotona oltiin klo 02. Siitä alkoi sitten otteluun valmistautuminen tähän KoVe peliin. Ei sarjojen järjestäjäkään tätä kilpatoimintaa helpoksi tee.

Vaikka KoVe peliin lähdettiin ennakkoon hieman ”jäykin jaloin” tiedettiin, että Parman ympärivuotinen harjoittelu on antanut meille, niin vahvan pohjan, että kyllä me jaksamme tämänkaltaisen rutistuksen hoitaa. Ottelu olikin hyvää rauhallista tekemistä ja kotijoukkueen syöttö-vastaanotto peli pysyi erinomaisesti hallussa. Muutama nukahtaminen kyllä sallittaisiinkin tämänkaltaisen rasituksen alla, mutta harvassa ne oli. Jälleen kerran Parma onnistui joukkueena ja saatiin kaikille tärkeää Play off kokemusta.

Nyt hiotaan muutamia pieniä asioita vielä kuntoon ja mennään lauantaina Vantaalla pirtein mielin ja jaloin. Toivottavasti saadaan myös karistettua joukkuetta piinattu sitkeää salaperäistä vatsatauti epidemiaa, niin, että ollaan kaikki täydessä terässä jatkossa.