Naisten joukkue ylsi hyvään kevät vireeseen, vaikka kevät vielä antaa odottaa itseään. Viimeisessä pelissä vieraissa kaatui Someron Pallo 0-3 luvuin. Joukkue sopapelasi vielä hieman tehottomasti antaen itse suurimman osan myös vastustajan pisteistä. Keskipeli ottaa askelia parempaan suuntaan, mutta viikolla painotetan vielä tätä, niin saadaan peli hyvään tasapainoon.

Kausi oli kokemuksen tarjoamisessa onnistunut, vaikka tuloksellisesti olisi voinut hieman paremminkin mennä. Nuorten SM-sarja pelit veroittivat hieman terävyyttä, vaikka joukkue pelasikin melko tasaisesti kaikki pelit. Se onkin selvästi tämän joukkueen vahvuus, että ihan huonoja pelejä ei enää tahdo tulla. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja mielellään myös ylöspäin. Yritämme saada Lietolaisia heräteltyä mukaan, josko paikka ykkössarjaan myös olisi mahdollista. Parhaimmillaan Parman peli on erittäin viihdyttävää katseltavaa. Joukkue on Suomen ehdotonta eliittiä puolustamisessa, mikä tekee otteluissa huimia palloralleja. Hyökkäyspelissä pyritään myös monipuolisuuteen, joten paitsi katsojilla myös vastustajilla on aina uutta seurattavaa.

Kiitos kaikille tukijoille, jotka mahdollistavat kauden pelaamisen ja toivotamme uudet ja vanhat katsojat tervetulleiksi ensi vuonna seuraamaan tätä kiehtovaa kasvu tarinaa. 

Suurella osalla tätä joukkuetta pelit jatkuvat vielä nuorten SM-sarjan välierissä. Sen jälkeen on taas kesä aikaa rakentaa uutta vuotta ja tulevana vuotena pyrimme taas tarjoamaan entistä taistelevamman ja uhrautuvamman joukkueen. Tästä uudesta tulemisesta nähdään varmasti myös jo viitteitä kesällä kun joukkue matkaa Barcelonaan harjoitus ja turnausmatkalle!

SAM 6593

Parman naisten historiallinen 2-sarja kausi on kotiotteluiden osalta ohi. Puhdas 3-0 voitto Perniön urheilijoista päätti pelit kotona. Samalla varmistui lohkon ykkössija, tässä jatkosarjassa. pernio

Pelillisesti oli selvästi nähtävissä, miten leirityksessä peliin saatu uusi ulottuvuus toimi nyt vahvuutena ja kuljetti peliä eteenpäin. Nyt vain pitää pitää huolta, että vanhat vahvuudet nousevat uudestaan esille. Muutama sairastuminen verotti Parman vaihtopenkin laajuutta, mutta hyvin kentällä olleilla pysyi fokus pelissa koko ajan. 

Sarja jatkuu vielä lauantaina, Somerolla ja sen jälkeen naisten sarjojen pelit on tältä kaudelta ohi. Ensi kautta valmistellaan jo kuumeisesti ja parhaillaan selvitellään edellytyksiä pelata naisten ykkössarjaa Liedossa, mikä sekin olisi historiallista täällä.

 

Naisten pelit jatkuivat Someroa vastaan. Peli hoitui tällä kertaa rutiinilla ja Parma voitti 3-0. Näin naiset jatkavat lohko ykkösinä vielä toiselle kierokselle.

Seuraava kotipeli on 3.3. Lietohallissa klo 19 alkaen. Tämä on kauden viimeinen kotipeli ja toivottavasti saamme katsomon täyteen kannustajia!

ps. Kaffe tarjoilu on voimassa

Naiseten joukkue kävi pelaamassa toisen pelinsä Perniössä. Hienossa hallissa pelattiin harmillisesti alamittaisella kentällä. 

Parmattarien joukkue oli sairaustapausten vuoksi hieman vajaa, ja liikkeellä oltiin vain 6+1 pelaajan voimin. Vielä ulkona ollut tulipalo pakkanenkin hieman kohmensi peliä alussa, mutta ensimmäisen erän lopussa saatiin hieman omasta pelistä kiinni. Sen jälkeen kun ensimmäinen erä hävittiin vietiin kolme seuraavaa erää ja voitto 1-3 kirjattiin parmalle.

Rutiini suorituksilla saatiin hyvä tulos aikaiseksi, mikä osoittaa joukkueen tasaisuutta. Seuraava peli on koti peli 3.2 keskiviikkona klo 19 Lietohallissa. Tervetuloa kannustamaan.

Naisten kakkossarja pyörähti Parmattarien kohdalta käyntii kotipelillä LTU vastaan. Pelaajien jo tuntiessa toisena hyvin tarkkaan ei pelille ominaista kipinää tahtonut Parmalaisilla syttyä. Pelissä nähtiin muutamia valopilkkuja, mutta muuten taso vaihteli kovasti paremman keskittymisen puutteessa.

Kausi avattiin kuitenkin 3-1 voitolla ja siitä on mukava jatkaa seuraaviin koitoksiin. Seuraava kotipeli on keskiviikkona 3.2.2016 klo 19 alkaen Lietohallissa. Vastaan silloin saapuu Someron Pallo, joka sysksyllä oli mukana myös Suomen Cup otteluissa.

SAM 4814 800x533 

Naisten II sarjan syyskausi saatiin Parman osalta päätökseen ja sijoitus oli sarjassa 4. Pelit jatkuvat keväällä jälleen ja silloin lähdetään uudella innolla tavoittelemaan voittoja ja oppia urheilijan polulla.

Vielä kun junioripelit ovat pelaajille tärkeimpiä on selvästi havaittavissa, miten tuplaviikonloput eivät vielä taivu parhainpäin. Kuormaan nähden joukkue selvisi kohtuullisesti, mutta se tarvittava rutiini ja viimeinen vääntö puuttui jotta voittoja oltaisiin saatu hieman enemmän. Kaikilta joukkueilta saatiin erävoittoja, mikä tarkoittaa, että taitotasossa kyllä pärjätään. Eli sikäli hyvällä tiellä ollaan. Valmentajan mieletä tämä on juuri oikea taso nuorille pelaajille kasvaa ja kehittyä. Tässä on juuri oikea tasonmittaus ja on hyväksi saada välillä voittoja ja välillä taas hakea vauhtia tappioiden kautta.

Näin itsenäisyyspäivänä tätä kirjoittaessa, haluankin toivottaa tietysti hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille, mutta kiittää erityisesti kaikkia vastustajia, jotka ovat meitä vastaan pelaamaan lähteneet. On hienoa nähdä vielä miten kokemus siirtyy hyviltä vastustajilta meidän nuorille tytöille. Tämä on juuri se oikea tie kulkea ja kehittyä eteenpäin. Kyse ei aina ole voitoista tai tappioista. On tärkeää kulkea juuri sopivan jyrkkää ylä - tai alamäkeä ja kohdata polulla juuri ne sopivat haasteet.

Pelissä Kaarinan ura oli tällä kertaa 3-1 parempi. Nyt joukkue kerää vielä viimeiset voiman rippeet junioreiden A-poolin peleihin ja sen jälkeen on ansaittu Joululoma!

Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille tästä vuodesta ja myös yleisölle, jota alkaa pikkuhiljaa tulemaan yhä enemmän ja enemmän hallille pelipäivinä! Otteluohjelma julkaistaan heti kun saamme sen käsiimme ja tervetuloa seuraamaan myös ensi vuoden pelejä. Ja kuten tänäkin vuonna meillä on peleihin sisäänpääsy ilmaista ja kun te kannustatte me tarjoamme vielä kaffetkin kaupan päälle!

Parman naisten joukkue pelasi tasaisen pelin Kaarinan uran kanssa, mutta ratkaisuhetkillä puuttui kovuus ratkaista eriä itselle. Peli Uralle 1-3.

Lähes kaikki erät pelattiin pienimpään mahdolliseen eroon (24-26,24-26,25-21,23-25). Hyvää tässä on tasaisuus, joka yleensä nuorilta joukkueilta puuttuu, mutta vielä tietty rohkeus erien loppuun pitäisi saada lisättyä. Parman nuoret pelaajat ovat todellisessa otteluruuhkassa, kun sunnuntaista sunnuntaihin tulee kaiken kaikkiaan 3 naisten sarjan peliä ja 3 juniorisarjojen peliä eli 6 ottelua viikkoon. Jos kuitenkin pystytään omaa peliä ylläpitämään tällä tasolla on se nuorelle joukkueelle hyvä saavutus. 

C-tytöt jatkavat turnauksia Espoossa 21.11 ja B-tytöt järjestävät kotiturnauksen 28.11. Salitilanteen vuoksi turnaus järjestetään Marttilassa alkaen klo 11. Tervetuloa katsomaan SM sarjan kärkijoukkueiden mittelöitä Marttilaan.

Parman naisten lentopallojoukkue, ei löytänyt pelirytmiä sunnuntain kotipelissä Maskua vastaan. Edellisen päivän pitkä turnausmatka B-tyttöjen SM-sarjassa Seinäjoelle oli vienyt joukkueesta parhaan terän. Masku voitti ottelun selvin 0-3 numeroin ja osoitti jälleen mikä merkitys lentopallossa on kokemuksella.

Fyysisesti olisimme ehkä pystyneet parempaan, mutta huomasi selvästi, että henkisesti pelaajilla ei riittänyt keskittymiskykyä. Kuvaavaa omalle pelille oli lukuisat suorat omat virheet, joita tuli esimerkiksi toisessa erässä pelkästään 19 kpl! Tämä siis tarkoittaa, että Parman joukkue lahjoitti suoraan omilla virheillä melkein 20 pistettä kun erässä pitää vain 25 pistettä tehdä. - On selvää, että näin ei otteluita pysty voittamaan. Tämä oli kokemuksesta tiedossa, mutta yksinkertaisesti pelipäivät loppuvat kesken heikon salitilanteen vuoksi. Näin otteluita joudutaan pelaamaan raskaiden vieraspeli turnausten jälkeen ja niissä nuorilla on vielä kasvamista.

Seuraava peli on vieraspeli sarjan kärkeen siirtynyttä Someroa vastaan. Sinne päästää pelaamaan tuoreimmin ajatuksin ja toivottavasti saadaan taas kiinni omasta pelirytmistä.