Lauantaina Turun Isku voitti omassa kotipelissään Parman 3-1. Näin joukkueet voittivat kauden neljässä kohtaamisessa aina omat kotipelinsä. SAM 2738 800x533

Sunnuntaina oli pitkästä aikaa vuorossa kotipeli Nalea vastaan Helsingistä. Ensimmäinen erä annettiin vielä tunnustelun merkeissä vieraille, mutta sen jälkeen kolme seuraavaa erää tuli Parmalle ja näin 3-1 voitto.  Molempien joukkueiden liberot,  kaksi  Annaa, pelasivat hyvän pelin ja pitivät palloa hyvin ilmassa. Parman maajoukkue pelaajat Elviira ja Milja vastasivat hyökkäystehoista Parman puolelta. Parman syöttö spesialisti Ilona oli syöttämässä kaikkien Parman voittamien erin loput kotijoukkueelle, tehden useita peräkkäisiä ässä syöttöjä.

Pelissä nähtiin hyvää taistelua molemmin puolin ja pitkät pallorallit olivat katsojienkin mieleen. Katsojat olivatkin löytäneet kivasti peliin. Viralliseksi lukemaksi kirjattiin 80. Tästä on hyvä jatkaa Lietolaisen palloilujoukkueen tunnetuksi tekemistä. Seuraava peli on perjantaina 24.2.2017 lietohallissa klo 19.15. Tämä saattaa olla kauden viimeinen peli, joten nyt kaikki kynnelle kykenevät katsomaan kuinka Liedon likat viettävät perjantain illan huumaa!

Parman naiset hävisivät vieras turneen molemmat pelinsä viikonloppuna. Joukkueen peli ei ottanut tuulta purjeisiin ja molemmat pelit noudattelivat hieman samaa kaavaa. Omien virheiden määrä nousi aivan liian suureksi.

Pelit olivat kovin haasteellisia Lietolaisille kaiken kaikkiaan. Joukkueessa oli useita sairastapauksia ja suuri osa porukasta oli jonkin nuhan ja flunssan kourissa. Urheasti pelit kuitenkin pyrittiin parhaan kyvyn mukaan pelaamaan, mistä tietysti hatun nosto joukkueelle. Samaan aikaan kun vielä sovitellaan jatkosarjan pelejä muiden joukkueiden kanssa, jotka siirtelevät pelejä yksittäisten pelaajien menojen mukaan.

Yksi hyvin merkittävä tekijä, näillä kunniahimoisilla ja tunnollisilla tytöillä on lukion koeviikko, mikä selvästi vie kapasiteettia peleistä. Sunnuntain pelissä joukkueella oli jo kuitenkin huomattavasti parempi taisteluilme, koko ottelun ja nyt keskitytään taas tiukkaan harjoitteluun pariksi viikoksi. Näin tiukassa ottelu ruuhkassa on vielä amatööriurheilijoilla vaikeaa saada laadukasta harjoittelua alle, mutta nyt joukkue oikein pyysi kovaa harjoittelua ja uskon, että sillä saadaan tämä pieni molli vire käännettyä vielä seuraaviin peleihin, omaksi iloiseksi ja tasokkaaksi tekemiseksi. Vaikka joukkue pelasi selvästi alle oman tasonsa, eivät pelit ihan läpihuutoina menneet, joten kyllä joukkueen rutiini taso on noussut kohisten.

Parman naiset jatkoivat uskomattomia yllätyksiään ja voittivat myös toisen naisten ylemmän jatkosarjan pelinsä. Tällä kertaa oltiin pelaamassa legendaarisessa Töölön kisahallissa, Helsingissä. Vastassa NaLe ja 2-3 voitto Parmalle. DSC 0038 800x532

Kisahalli on valtavan kokoinen halli jossa kiintopisteet ovat aivan eri luokkaa, tai oikeastaan niitä ei ole, kuten normaaleissa pikkuhalleissa. Tämä vaatikin totuttelua. Näin NaLe veikin ensimmäisen erän, mutta ei oma peli huonoa ollut. Vaatii vain hieman säätämistä miten isossa tilassa pelataan.

Kaksi seuraavaa erää tulivatkin Parmalle hyvällä vedolla. Neljännessä erässä kuitenkin veto loppui ja Nale pääsi vielä peliin sisään. Parman tytöt olivat jo lauantain käyneet pelaamassa Tampereella 3 peliä A-tyttöjen SM sarjaa. Kun vielä suuri osa pelaajista oli jonkinmoisen köhän ja nuhan pauloissa, tämä oli tietyllä tapaa oletettavissa. 5 erä jatkui NaLen komennossa ja peli näytti jo kääntyneen Helsinkiläisille. Viimeinen aikalisä 13-8 tilanteessa (erä loppuu 15 pisteeseen) ja valmentaja antoi pelaajille tiukan puhuttelun, joka riitti kaivamaan viimeiset voimat esille. Parma nousi vielä tästä pinne tilanteesta erä- ja otteluvoittoon. Kun viimeksi jo todettiin, kuinka vahvaksi tämä joukkue on kasvanut henkisesti, niin tässä joukkue vain näytti vielä kovempaa tasoa. Periksi ei anneta ja luotetaan omiin vahvuuksiin. 

Parman naiset avasivat ylemmän jatkosarjan ottelun voitolla 3-2 Turun Iskua vastaan. Ottelu oli tasaväkinen ja erittäin hyvätasoinen, varmasti yksi parhaista tämän sarjaportaan SAM 5178otteluista. Ottelussa nähtiin pitkiä palloralleja ja yli 30 pisteen erä.

Nuorella joukkueella on tyypillistä ottelun tason vaihtelu. Parman joukkueen henkisestä vahvuudesta kertoo se , miten se pystyi vielä nousemaan voittoon tiukassa tilanteessa. Tämä oli koko 14 pelaajan ryhmän voitto. Oma peli pysyi hyvätasoisena koko ajan ja ns. pannukakku erä (pitkän voitetun erän jälkeinen erä) oli tiukkaa vääntöä. Parman vahvuus on myös, että joukkue on erittäin tasainen ja kaikki pelaajat pystyvät toisiaan tuuraamaan.

Parman tytöt olivat teknisesti hieman vastustajaa edellä ja kun oma paketti pysyy kasassa, niin joukkue on vaikea voitettava. Puolustus pelaaminen on aivan huippuluokkaa ja tässäkin pelissä Iskun hyökkäykset tylsistyivät Parman tiiviiseen puolustamiseen. Pientä kokemattomuutta oli vielä havaittavissa, varsinkin ottelun alussa, kun Parmattaret syyllistyivät turhan helppoihin omiin suoriin virheisiin. Niitä vielä hieman karsimalla, joukkueen on mahdollista tehostaa omaa peliä. Hieman myös jäätiin tavoitteesta oman pelin temmossa, mutta muuten ottelu jätti kyllä erittäin hyvän ja positiivisen kuvan joukkueen peli-ilmeestä.

Otteluohjelma on tässä sarjassa sellainen, että seuraavaksi Parmalla on edessä kaikki vieraspelit putkeen ja 19.2 on seuraava kotipeli 17:45 Lietohallissa. Jos Parman peli pysyy samalla tasolla kannattaa peliä tulla katsomaan ja jännittämään, kuinka nuoret naiset pärjäävät.

Parman naisten joukkue päätti alkusarjansa Raision Loimua vastaan 3-1 voitolla. Parmalaiset olivat hyvin huilanneina ja se näkyi pelin kahdessa ensimmäisessä erässä. Näissä peli pysyi hyvin kontrollissa ja peli oli lisäksi tehokasta. Kolmannessa erässä SAM 9859 keskittyminen hieman herpaantui ja erä menetettiin vastustajalle. Pelissä ei ollut enää sillä tapaa panosta, että se olisi vaikuttanut sijoituksiin. Parma etenee ylämpään sarjaan ja loimu jatkaa alemmassa sarjassa.

Parman naisten joukkue aloittaa ylemmän karsintasarjan jo hyvin pian. Vielä ei ole ihan tarkkaan selvillä miten salivuoroja kunnasta saadaan. Näin koitamme kotisivuilla ja SOMEssa ilmoitella kotitapahtumista. 

Parman naisten joukkue pelasi viimeisen kotiottelunsa sunnuntaina Lietohallissa. Vastassa ollut Maskun Kataja hangoitteli kovin vastaan ja Parmattaret joutuivat paiskimaan täydet viisi erää pelissä, joka päättyi 3-2 Parman voittoon. SAM 9565 800x534

Parma oli jo varmistanut jatkopaikkansa ykkössarjan karsintoihin ja sikäli ottelussa ei ollut suurta panosta. Tämä ehkä näkyi pelissä, vielä kun ensimmäisessä erässä Parma murskasi Katajan. Joku totesikin, että eikö Kataja ole rauhoitettu ja sen moukaroiminen on kiellettyä! No peli kuitenkin tasoittui, kun Parma kytki vapaa vaihteen päälle ja näin Kataja veikin seuraavat kaksi erää. Sen jälkeen pelirytmi jälleen löytyi ja kaksi seuraavaa erää PArma pelasi jälleen omalla pelitempollaan, ja näin ottelu kääntyi Parmalle.

Alkusarjassa on jäljellä vielä yksi ottelu, joka pelataan vierasotteluna Loimua vastaan ensi vuoden puolella. Tammikuun aikana on Parmassa tarkoitus jälleen kartoittaa, että saadaanko ykkössarjan vaatimat edellytykset kasaan, jos vaikka sarjapaikka ensi yrittämällä aukeisi. Näin ei nousu jäisi ainakaan siitä kiinni, ettei olla taustoja selvitetty. Resursseja tarvitaan, niin talous kuin järjestelypuolellekin. Vaikka Parma pelaakin hyvin nuorella joukkueella on se jo nyt osoittanut, että pystyy haastamaan ylemmät sarjatasot, kun pelipäälle sattuu. Toivottavasti Lietolaiset lähtevät innolla mukaan tukemaan oman kylän joukkuetta ja näin saadaan täällä nauttia aina vain paremmasta lentopallosta.

Parman joukkue kävi viikonloppuna myös pelaamassa A-tyttöjen SM sarjaa Laihialla. Siellä pelit menivät kimurantisti ristiin ja näin Parma ei noussut 4 parhaan joukkoon, vaikka kaksi peliä kolmesta voittikin. Näin siis tyttöjen joukkueet pelaavat B tytöissä SM sarjan 4 parhaan joukossa ja A tytöissä 8 parhaan joukossa. Eli Lietolainen juniori lentopallo on aivan maanhuippua ja luonnollisesti se näkyy myös tässä naisten joukkueessa. Tästä on hyvä jatkaa vuodelle 2017.

Parman nuorilla lentopalloilijoilla on heti Joulukuun alkuun kova ottelutahti.

Maanantaina joukkue pelasi naisten sarjan ottelun Loimua vastaan. Keskiviikkona oli vuorossa Littoisten Työväen urheilijat ja lauantaina on B-nuorten SM sarjassa vielä kolme ottelua. Viisi peliä viikossa siis. Tämän enempää ei liene enää mahdollista pelata.

Maanantain peli oli todellista aaltoliikettä. Kumpikaan joukkue ei esittänyt erityisen hienoa taikka tasokasta tekemistä. Hyviä suorituksia seurasi aina tukku helppoja virheitä. Loimulaiset olivat kuitenkin hieman pirteämmällä päällä ja voittivat ottelun 2-3. Pelin jälkeen joukkue kävi läpi tiukan analyysiin pelistä ja jokainen sai kotiläksyksi valmistautumisen ja keskittymisen harjoitteita.

Keskiviikkona sitten nähtiinkin aivan erilainen Parma. Kotiläksyt oli totisesti tehty ja valmistautuminen tähän tärkeään peliin oli loistava. Parmattaret pyörittivät selvän 3-0 voiton Littoisista ja varmistivat näin paikkansa ykkössarjan karsintasarjaan johtavassa ylemmässä jatkosarjassa. Tämä taitaa olla Lietolaista lentopallohistoriaa, naisten puolella, ja nyt Parmassa  lähdetään haastamaan muiden lohkojen kärkijoukkueita. Onkin hienoa päästä pelaamaan välillä vähän muitakin joukkueita vastaan, kuin näitä samoja oman kulmankunnan joukkueita.

Keskiviikkona joukkue onnistui laajalla rintamalla. Erityisesti nuoret Jenni (passari) ja Ella (libero) pelasivat hienon ottelun ja johdattivat omalla laadukkaalla tekemisellään joukkueen voittoon. Tytöt ovat ikäluokkansa ehdotonta huippua ja on hienoa nähdä miten viikko viikolta tytöt kehittyvät ja alkavat luottamaan omaan osaamisensa.

Kun ylempi jatkosarja alkaa toivotaan, että Lietolaiset löytävät otteluihin kannustamaan nämä nuoret ennakkoluulottomat pelaajat jatkamaan erinomaisia suorituksiaan. Tarvitsemme koko Liedon tuen taaksemme, kun ykkössarja paikkaa tavoitellaan ja varsinkin jos sinne päästään. Tähän jännittävään tarinaan kannattaa tulla osaksi jo nyt, niin pääset seuraamaan aitiopaikalta, miten joukkue kasvaa ja kehittyy.

N2 ltu 2

Parman naisten joukkue kärsi ensimmäisen tappionsa 3-1 luvuin Turun Iskulle.SAM 7817

Osa parman tytöistä oli edellisenä päivänä matkustanut jälleen pohjanmaalta myöhään kotiin ja se tuntui hieman painavan jaloissa.

Parman omien virheiden määrä nousi liian suureksi ja vastustaja käytti omat paikkansa tehokkaasti. Yhden hyvän erän jälkeen ei enää saatu vaihdetta päälle ja näin kauden alusta kestänyt voittojen putki katkesi. Pelejä tuli voitettua yhteensä 22 tähän putkeen. Parma jatkaa sarjassa edelleen toisena. Nyt koitetaan harjoittelussa jälleen keskittyä laatuun ja tämä sama ryhmä käy pelaamassa A-tyttöjen SM sarjaa vielä tulevana lauantaina Tampereella. Siellä saadaan jälleen hyvä mittari omasta tekemisestä, kun vastaan tulee ykkössarja joukkueita.

Seuraavaksi naisilla onkin tiedossa kaksi vieraspeliä ja 18.12 on viimeinen kotipeli Lietohallissa klo 15.