Nyt on Power Cup 2012 pelattu. Sen verran kova ja intensiivinen oli turnaus, ettei ehditty turnauspäivänä raportoimaan. Käydään tässä nyt läpi tunnelmia ja tapahtumia D ja C tyttöjen osalta.

1. Päivä

Turnaus alkoi hienossa auringon paisteessa ja Parman tytöt saapuivat peli paikalle hyvissä ajoin. Päästiin lounas-ruuhkista mukavasti läpi ja törmättiin Parman ahkeriin talkoolaisiinkin heti. Oli kiva saada ruokaa tutuilta jakajilta.

Pelit menivät kaikilla kolmella joukkueella mahtavasti. Ensimmäisen päivän saldo oli 3 joukkuetta kaikilla kaksi peliä ja yhteensä kuusi voittoa! Arvata saattaa, että tunnelma kohosi majoitusmökillämme HIRVEÄn korkealle!

Illalla jaettiin vielä ensimmäisen päivän Tsemppari-palkinnot, jotka menivät pääsääntöisesti koko joukkueille, niin hyvää joukkuepelaamista oli.power2012ct

2. Päivä

Pelit jatkuivat aamuvarhaisella kaikilla porukoilla ja sää oli ehkä vielä asteen kaksi lämpimämpi kuin eilen.

D- tytöt jatkoivat voitto kulkuaan. Uskomaton saavutus oli kun molemmat joukkueet hoitivat pelinsä 2-0 voitoilla. C tyttöjen kohdalla tuli vähän joukkueen kokemattomuus esiin ja oma peli ailahteli hieman. Näin kärsittiin muutama karvas tappio.power2012irmat2

Illalla osa porukasta lähti vielä katsomaan pitkän ja uuvuttavan päivän päätteeksi naisten maajoukkuepeliä Turkuhalliin. Tunnelma oli hieno ja kokemus varmasti mieleen painuva.

3.Päivä

Päivä alkoi pilvisissä merkeissä ja koko päivän olikin sadetta jossakin power2012irmat3määrin tarjolla. Parman porukoilla kuitenkin riitti kisafiilistä, joka piti joukkueet ja kannustajat lämpiminä.

Sijoitusottelut alkoivat ja eteen tuli yhä tiukempia vastuksia, kun kaavio alkoi supistumaan. D tyttöjen pelit tiukkenivat ja Hupsista- joukkue kärsi ensi tappiot. Joukkueen ylimääräinen pelaaja, jonka ansiosta varmasti oltiin näin hyvin pelattu, oli POWER-henki. Tämä joukkue jaksoi kannustaa satoi tai paistoi, johdettiin tai hävittiin ja tämä siivitti aivan uskomattomiin suorituksiin. Jormat jatkoi D-tytöissä vakuuttavaa pelaamista ja eteni edelleen voitosta voittoon. Päivän viimeisenä vastuksena tuli vastaan Orpo. Tie finaaleihin oli jo raivattu joten pelissä oli vähän varaa taktikointiin. Ensimmäinen tappio kirjattiin Jormille, mutta salituissa oloissa... C-tyttöjen pelit jatkuivat samaa rataa. Joka toinen peli voitettiin ja joka toinen hävittiin. Tasaisuutta lisää niin sijoituskin kohenee. Loppujen lopuksi oma sijoitus tippui yhden hävityn erän vuoksi 20 sijaa, joten pienestä olipower2012irmat4power2012irmat kiinni.

Perinteinen kisadisko oli lauantai illalla. Diskossa oli myös perinteinen kuuma ja kostea tunnelma, kun Caribia areena täyttyi nuorista urheilijoista. Mukavaa oli ja se on pääasia.

 

 

Päivä 4.

Ehkä lievää kisaväsymystä (ainakin aikuisilla), mutta muuten taas päästiin nousemaan aurinkoiseen aamuun.power2012fin4power2012fin5

Hupsista joukkue oli raivannut tiensä aivan uskomattomasti sijoille 13-16. Tämä on aivan huippusuoritus kun joukkueessa on vasta lentopallon aloittaneita ja Powerin ensikertalaisia. Mahtaakohan olla tässä tilastossa yksi Powerin ennätyksistä? Loppusijoitus oli todellakin kunniakas 16, ja se on kyllä niin kova juttu, että tytöt voivat olla todella ylpeitä itsestään. Samoin heidän otteluvalmentajansa Tiina, joka tsemppasi tytöt aivan uskomattomaan lentoon. Joukkueen nimi Hupsista juontaa juurensa, pieniin lipsahduksiin ja haksahduksiin, mutta nyt voi lopuksi todeta, että Hupsista tultiin 16:sta Power Cupin, maailman suurimman lentopallotapahtuman suurimmassa sarjassa! Aikamoinen lipsahdus sekin!power2012fin1

Jormat olivat raivanneet tiensä D tyttöjen finaaleihin ja pientä jännitystä olikin ilmassa. Aamulla oli jälleen tärkeä peli lopullisen sijoituksen kannalta. Tähti-volley oli vähän liiaksi yhden tytön varassa, ja kun Jormat pelaa, "oman tekemisen kautta, omaa peliään", niin joukkue yleensä voittaa yksilön. Niin nytkin ja Jormat eteni neljän parhaan joukkoon. Seuraavaksi vastaan tuli perinteikäs Nurmon Jymy ja panoksena loppuotteluun pääsy. Tiukkaa vääntöä aina jatkopalloille asti, mutta tämä joukkue on viimeisten kuukausien aikana kasvanut niin paljon, että oma tekeminen tuotti jälleen tulosta. Voitto ja finaalit kutsuivat. Finaaleihin tuli vastaan taas tuttu Orpo, joten vastus tiedettiin kovaksi. Orpo olikin turnauksessa vielä voittamaton, joukkue ja selvä ennakkosuosikki pelissä. Samat tytöt voittivat myös lounaisen alueen sisälentopallomestaruuden. Peli pelattiin aurinkoisessa, mutta hieman tuulen sävyttämässä säässä. Parmalla oli hyvä kannustusjoukko joka power2012fin2tsemppasi joukkuetta eteenpäin. Ensimmäinen erä tuli selvästi kotiin. Alkuhurmos ja ehkä vielä tässä vaiheessa pieni voittamisen pelko, "hei me voidaan voittaa koko Poweri!", valtasivat tytöt toisessa erässä ja se meni Orpolle selvin numeroin. Kolmas erä, olikin sitten hermoja kutkuttavaa. Hyvä vahva alku Parmalle, oli voiton tae tällä kertaa ja viimeinen erä 15-8 ja juhlat voivat alkaa! Tämä on uskomattoman kova saavutus näin pienelle ja nuorelle lentopalloseuralle. Koko Powerin voitto, sen suurimmassa sarjassa, on aivan mahtavaa. Tämä tuo tytöille taas uskoa omaa tekemiseen ja antaa varmasti myös lisää motivaatiota harjoitteluun. Toisaalta tämä on myös oiva palkinto näille tytöille juuri siitä työstä, mitä he ovat vajaan vuoden nyt tehneet. Harjoitteet on tehty säntillisesti ja aina suurella motivaatiolla, jolloin hyötykin on maksimaalista. Hienoa ja onnittelut kaikille vielä kerran.

C- tyttöjen pelit olivat viimeisenä päivänä myös tiukkoja, kun vastukset ovat seuloutuneet tasaisiksi. Kaksi niukkaa tappiota toi tytöille power2012fin3sijoitukseksi tasan 40 mikä on vajaa puolivuotta toimineelle porukalle todella hyvä. Toivottavasti tytöt osaavat arvostaa sijoitusta ja sitä, että pelejä voitettiin mukavasti ja tämä tuo myös tytöille harjoitteluun aimo annoksen sitoutumista.

Kaiken kaikkiaan Power 2012 oli hieno kokemus ja varmasti monelle tytölle ikimuistoinen. Nämä tapahtumat ovat sellaisia, jotka muovaavat koko nuoren elämää ja antavat hirmuisesti eväitä muuhunkin elämään. Itselle tämä kokemus oli antoisa. Se oli osaksi kuluttava, kun oli kolme joukkuetta ja vielä sopivasti suurimmaksi osaksi pelit olivat aina päällekkäin. Päivät menivätkin niin ettei käytännössä retkituolia tarvinnut. Vaikka lievää kisaväsymystä varmasti itsellekin tuli, niin kun taas pääsi näkemään miten innokkaasti tytöt ottivat valokuvia ja toohottivat mukana sai ihmeesti uutta virtaa. On niin palkitsevaa nähdä fiksut nuoret hyvän terveen harrastuksen parissa, että vakavaksi vetää. Vielä kun kaikki tytöt saivat nauttia menestyksestä, niin kyllä itsekin ihmettelin, että miksi tuo tuuli noin kovasti silmiä kostuttaa...power2012palkinto

Lopuksi vielä suuri Kiitos kaikille seuramme puolesta talkoissa olleille, vanhemmille, jotka olitte mukana tukemassa tyttöjä ja kuskaamassa ja valvomassa toimia. Ja vielä pieni erikoismaininta Helille ja Tiinalle, jotka olivat meidän kaksi pientä ankkaemoa hoivaamassa untuvikot turvallisesti maaliin.

Terveisin maija mestari El Maestro

Nimittäin Power Cup 2012! Tänään keskiviikkona on vielä viimeiset talkoot tiedossa ja huomenna torstai aamulla sitten rävähtää. 827 joukuetta mukana, 275 kenttää, ja kun pallot niillä lentävät ilmaan yhtä aikaan voi sanoa, että ilma on palloista sakeana. Jos suinkin jaksamme ja kerkiämme koitamme päivittää myös tänne sivuille kuulumisia päivän tapahtumista meidän porukoiden osalta. Tuloksia voi seurata www.powertulokset.fi sivustolta ja TSTV pitäisi välittää videoterveisiä ja tunnelmia. 

Poweriin lähdetään fiilistelemään ja pitämään hauskaa koko joukkueen voimin. Toivotaan mukavia ilmoja ja leppoisa hetkiä, niin kaikilla on mukavaa. Tulkaa rohkeasti mukaan katsomaan ja ihmettelemään suurtapahtumaa jota ei ikinä ennen ole Turussa koettu.

Powerin otteluohjelmat ja tulospalvelu on avattu. Se löytyy osoitteesta http://www.powertulokset.fi/ 

Täältä voi katsoa milloin joukkueemme pelaavat ja tulla paikan päälle fiilistelemään suurta urheilutapahtumaa. Parman joukkueita löytyy CSST, DTST, ETST,FT,FP,FS sarjoista.

Turussa kesäkuun alussa järjestettävä maailman suurin lentopallotapahtuma, eli lasten ja nuorten Power Cup, ja TS-Yhtymään kuuluva TSTV (ent. Turku-TV) ovat sopineet yhteistyöstä tulevaan jättitapahtumaan liittyen. TSTV tulee toimimaan Power Cupin virallisena kanavana, joka välittää netin kautta videotunnelmia Kupittaan tapahtuma-alueelta.

- Teemme Power Cupista videoita jokaisena tapahtumapäivänä ja ne näkyvät Turun Sanomien verkkotelevision, eli TSTV:n kautta, kertoo Turun Sanomien toimituspäällikkö Veikko Valtonen.

Videot ovat nykyisin suosittua sisältöä Internetissä, joten Power Cupin taustajoukoissa ollaan erittäin tyytyväisiä TSTV:n kanssa solmitusta yhteistyösopimuksesta, joka takaa korkealuokkaisten ammattitaidolla toteutettujen videoiden välittämisen Turusta ympäri maapallon.

- Haluamme olla edistämässä junioriurheilun näkyvyyttä ja mukana suuressa paikallisessa tapahtumassa, kuten Turun Sanomat yleensä on. Yhteistyön tavoitteena on tuoda toisaalta lajia esiin ja toisaalta saada TSTV:lle näkyvyyttä, jatkaa Valtonen.

Power Cup valloittaa nyt
myös sosiaalisessa mediassa

TSTV:n lisäksi Power Cup on tänä vuonna muutenkin aiempaa vahvemmin näkyvillä verkossa ja sosiaalisessa mediassa. Facebook, YouTube ja blogit ovat osa jokapäiväistä keskustelua nykyisin ja niiden kuulemiselta ei voi välttyä uutisiakaan seuratessa.

Power Cupin Facebook-sivu pidetään jatkuvasti aktiivisena, jotta sivulle saadaan uusia tykkääjiä ja jo olemassa olevat tykkääjät aktiivisemmin mukaan odottamaan kesän suurtapahtumaa. Talvella sivuille on linkitetty kaikenlaisia Poweria koskevia uutisia ja kevään myötä sivulle on tulossa myös kilpailuja ja muuta mukavaa.

Uutena viestintäkanavana on otettu käyttöön juuri avattu Poweriin 2012 -blogi, jossa tullaan julkaisemaan osallistujien joukosta valittujen kirjoittajien omia juttuja. Kirjoituksista omaan rentoon tyyliinsä vastaavat yksi junioripelaaja sekä muutama aikuinen sekä Turun seudulta että Mikkelistä, jossa pelataan vuoden 2013 Power Cup. Blogin tarkoitus on aktivoida tapahtumaan tulevia nuoria ja nostattaa siten Power-tunnelmaa jo etukäteen. Blogissa kuka tahansa voi kirjoittaa kommenttien muodossa mielipiteitään joko omalla nimellä tai anonyymisti.

Nettimaailman Power-linkit:

Facebook: www.facebook.com/powercup
Blogi: www.poweriin2012.blogspot.com
Videot: www.ts.fi/tstv 

..kuin pullataikina!pullataikina300 Jo tässä vaiheessa on yli 820 joukkuetta ilmoittautunut! Hienoa. Tästä on tulossa mahdollisesti kaikkien aikojen suurin Power Cup turnaus. Nyt vaan rohkeasti kaikki mukaan, niin talkoilijat kuin loput joukkueetkin. Tehdään tästä yhdessä suurin ja kaunein!