Perinteinen puurojuhla vietettiin viimeisen turnauksen jälkeen. Ohjelmassa oli myös kuvaus, jolle ei ole sopivaa ajnkohtaa aiemmin löytynyt. Joulujuhlassa edettiin perinteisen kaavan mukaan, kilpailuja ja syöntiä harrastean vuoron perään. joulu2

PAlkinto

Perinteisen kiertopalkinnon, Akselin pokaliin sai tällä kertaa joukkueen kuopus Sofia, joka saa ylpeänä pitää pokaalia esillä, kotonaan seuraavan vuoden. Tulee kuulemma rippijuhla pöytääkin koristamaan...

joulu

Parman A-tytöt aloittelivat jo hieman tuntumaan kauteen 18-19. Tällä kertaa tosin mentiin enemmän hyväntekeväisyys moodilla, kun halusimme järjestää tilaisuuden meidän kanssa harjoitelleelle Mao Araille, pelata joukkueen kanssa. Saimme hienosti Maskusta otteluun vastustajan, josta suuri kiitos heille. Tämä oli iso ja tärkeä juttu Maolle ja olihan se kiva kokemus pelata myös Japanilaisen lentopallokoulun käyneen pelaajan kanssa yhdessä.

Päivä oli lentopallovoittoinen, kun pelin jälkeen käytiin syömässä ja siitä siirryttiin Saloon katsomaan sitten naisten maaottelua Tsekkiä vastaan. Mukavan rento päivä, josta varmasti jää Maolle mieluinen muisto loppuiäksi.

A-tyttöjen sarjat alkavat jo syyskuun puolessa välissä, joten tulossa on muutamia harjoitusotteluita, vielä ennen tätä. Kun sen pidempää taukoa ei olla pelaamisesta pidetty, niin ei se ottelutuntuma kauhean kaukana olekaan kyllä. Nyt haetaan vielä hieman fyysisiä valmiuksia ja askelmerkkejä kohdalleen kaikilta muilta osin.

Mao Masku

Tyttöjen uusi pelikausi starttaa jo hyvissä ajoin. Yli 100 tuntia ollaan painettu laadukasta harjoittelua viimeisten SM-finaalien jälkeen ja nyt päästään näyttämään Together we are strong uusia asioita taas rakkaille vastustajille. 5 rohkeaa majoitusperhettä saa vieraakseen Amerikkalaisia lentopallolupauksia. Team USANY joukkue saapuu Turkuun vierailulle ja he pelaavat ja harjoittelevat yhdessä tyttöjen kanssa. Paitsi lentopalloa on ohjelmassa paljon muutakin. Tutustumme Turkuun monelta eri kantilta ja tietysti myös suomalaiseen arki elämiseen. Tämä on Yhdysvaltalaisille huikea tilaisuus päästä tutustumaan ulkomaisiin ystäviin suuren #VolleyFamily kautta. Tästä myös meidät tytöt saavat varmasti elämänmuistoja ja ystäviä toiselta puolelta maapalloa.

Our new aseason is starting this year a bit early. We got our #Volleyfamily relatives all the way from USA visiting us here in beautiful city of Turku. We are so glad we got to meet and see these lovely girls and to play with them with our common language Volleyball.

01 SAM 3144

2.7 aamuvarhaisella saivat Parman nuoret naiset siivet selkäänsä. Tällä kertaa sinivalkoiset, ja kohteena oli Budapest Unkari. unkari1

Matka kohti melko suurta nuorisoturnausta oli alkanut. Sunnuntaipäivä meni matkustaessa ja majoittautumisessa ja maanantaista alkaen oli määrä aloittaa pelit. Majoittautuminen tehtiin Kaposvarin yliopiston kampukselle. Turnausjärjestäjät olivat hankkineet kaikille joukkueille oman avustajan, joka oli meitä vastassa lentokentällä hienolla ”Tervetuloa” kyltillä varustettuna.

Maanantaina peli alkoi vasta iltapäivällä, joten oli hieman aikaa saada jäsenet vetreiksi. Se tuli myös heti selväksi, että olosuhteet tulevat olemaan kuumat. Heti aamusta lähtein mittari kohosi 26 asteen paremmalle puolelle ja loppuviikoksi luvattiin aina vain kuumempaa. Maanantain peli oli vielä melko hapuilevaa, mutta kulki kuitenkin Parman selvässä hallinnassa. 3-0 voitto tästä pelistä unkarilaisia vastaan. Illalla oli turnauksen viralliset avajaiset. Tämä oli varmasti nuorille ihan kiva tapahtuma, kun kaikki 28 osallistujamaata marssivat kaupungin halki suuren samba ryhmän vetämänä. Ihmiset olivat kerääntyneet vilkuttelemaan kisavieraille ja tunnelma oli lämmin ja kansainvälinen. Marssi päättyi jalkapallostadionille, jossa järjestäjät olivat tehneet kaikille kansallisuuksille omat pienet tanssiesitykset, joita vuorollaan katseltiin ja kuunneltiin, sillä samalla soitettiin tämän maan musiikkia. Me olisimme halunneet tietysti kuulla vaikka Robbaria, mutta kisajärjestäjät taisivat soittaa jonkun euroviisukappaleen, mikä ei kaikille meillekään ollut ihan tuttu. Joka tapauksessa hieno kokemus.

Liedon Parma täytti juuri 110 vuotta. Seuran juhlisti tapahtumaa vastaanottamalla onnitteluja ja järjestämällä vastaanoton Parmaharjun urheilukeskuksessa.

Tilaisuus oli mukavan leppoisa, kiitos loistavan juontajan, Parman pitkäaikaisen aktiivin, Seppo Kuusisto. Esille olleet valokuvat kertoivat omaa kieltään mistä on lähdetty ja minne ollaan tultu.

Paitsi että talkoolaisia tarvitaan aina, ja niitä Parmassakin on aina ollut, tarvitaan seuroihin myös paljon muuta väkeä ja innostunutta porukkaa. Huomioitiin, että pelkästään valokuvien ja leikekirjojen pito on oma taiteen lajinsa, joka uhkaa hiipua. Toivottavasti joku jaksaa seurojen historiaa vielä jatkossakin vaalia, siksi arvokasta kulttuuriperintöä se edustaa.

Juhlassa puhui todella hyvän puheen Liiku Ry Puheenjohtaja Pasi Koski. Tässä läpileikkauksessa tiivistyi juuri edellä mainittu kulttuuriperintö todella osuvasti. Juhlan musiikista vastasi Liedon soittokunta Markus Lännen johdolla ja lentis tyttöjen oma pianoduo ChiQuita Jenni ja Oona.

Kunnan tervehdyksen juhlaan toi kunnanjohtaja ja hallituksen jäsenet. On kunnallekin aikamoinen voimavara Parman kaltaiset järjestöt, jotka liikuttavat ja järjestävät toimintaa suurelle osaa kuntalaisista, vapaaehtoisvoimin. kuntaonnittelee110parmaa

Lentopallojaosto haluaa myös kiittää kaikkia matkan varrella mukana olleita kaikkien eri lajien vapaaehtoisia, joita on jo tähän päivään mennessä kertynyt tuhansia!

parma110v